Thainyrkkeilyä harrastavan potkut repivät satunnaisen uhrin sisuskaluja hengenvaarallisesti – loma Lapissa päättyi hätäleikkaukseen

Nuori mies potkaisi vastaantulijaa kaksi kertaa vatsaan hotellissa Levillä. Thainyrkkeilyä harrastavan miehen potkut aiheuttivat uhrille hengenvaaralliset suolistovammat.

Tapahtumat ajoittuvat tammikuun alkuun vuonna 2021.

Uhri kertoi kävelleensä hotellin käytävää, kun parikymppinen mies oli yllättäen potkaissut häntä vatsaan. Uhri putosi lattialle ja alkoi huutaa potkijalle.

Parikymppinen mies tarttui häntä olkapäistä ja potkaisi uudestaan vatsaan, tällä kertaa polvellaan.

Uhrin mukaan kivut olivat niin kovat, ettei hän päässyt enää nousemaan seisaalleen vaan oli kontannut hotellihuoneeseensa odottamaan ambulanssia.

Tilannetta todisti myös kolme naista, joista yksi yritti mennä ensimmäisen potkun jälkeen uhrin avuksi. Tällöin hyökkääjä tarttui naiseen kiinni ja heitti tämän sivuun.

Nainen kolhi tässä yhteydessä kasvonsa ja jalkansa, mistä seurasi suuria kuhmuja ja mustelmia.

Leikkaus pelasti

Itselleen entuudestaan tuntemattoman miehen potkujen kohteeksi joutunut uhri kuljetettiin sairaalaan. Hänen suolistossaan oli hengenvaarallisia repeämiä.

Voimakkaat potkut olivat puhkaisseet uhrin ohutsuolen usean senttimetrin matkalta ja aiheuttaneet paksusuolen repeämisen. Uhrin pelasti kiireellinen avoleikkaus, jossa hänen ohutsuoltaan jouduttiin poistamaan ja paksusuolta kursimaan kasaan.

Lapinloma jatkui viikon sairaalahoidolla. Kotiutumisen jälkeen uhri matkusti kotipaikkakunnalleen, mutta alkoi parin päivän kuluttua voida huonosti.

Komplikaatiot aiheuttivat uuden viikon mittaisen sairaalajakson, jonka jälkeen sairausloma ja tukiliivipakko jatkuivat vielä viikkoja.

7 000 euron kärsimyskorvaukset

Potkija kertoi oikeudessa harrastaneensa thainyrkkeilyä kolme vuotta. Hän kiisti syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn, mutta myönsi perusmuotoisen pahoinpitelyn

Hänen mukaansa uhrin vammat eivät olleen täysin ennalta arvattava seuraus hänen käyttämäänsä väkivaltaan.

Lapin käräjäoikeus katsoi 21-vuotiaan miehen syylliseksi törkeään pahoinpitelyyn ja perusmuotoiseen pahoinpitelyyn. Oikeus tuomitsi miehen vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Oikeus määräsi tuomitun maksamaan potkimalleen miehelle kipu-, haitta- ja kärsimyskorvauksia yhteensä 7 000 euroa. Lisäksi hän joutuu korvaamaan Kelalle uhrille maksetut sairauspäivärahat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja