Vantaalaismies vei tajuttoman avopuolisonsa jääkylmään suihkuun – nainen virui hyisen veden alla yli 10 tuntia ja löytyi kuolleena

Poliisi tutkii Vantaalla poikkeuksellista kuolemantapausta, jossa 1970-luvulla syntynyttä miestä epäillään avovaimonsa törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Poliisin mukaan nainen oli löydettäessä virunut jääkylmässä suihkussa yli 10 tuntia.

Nainen löydettiin kuolleena pariskunnan yhteisen asunnon kylpyhuoneesta heinäkuussa.

Poliisi uskoo, että naisen avopuoliso oli pahoinpidellyt naista ja vienyt naisen sitten kylmän suihkun alle. Mies hälytti apua pariskunnan yhteiseen kotiin poliisin mukaan vasta yli 10 tuntia myöhemmin yöllä, kun nainen oli jo kuollut.

Poliisi on aiemmin kertonut, että nainen oli löydettäessä pahoin kylmettynyt. Ruumiin lämpötila oli alle 20 astetta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä kertoo, että epäilty on selittänyt toimintaansa suihkuun viemisen osalta sillä, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut jollain tapaa herätellä naista.  

– Tapahtumiin on liittynyt jonkinlaista päihteiden käyttöä, Tyynelä sanoo.

Ei pystynyt sulkemaan hanaa itse

Poliisi uskoo, että nainen on ollut tilanteessa kykenemätön auttamaan itseään tai sulkemaan hanaa.

Tyynelä ei voi kommentoida kaikkia asiaan liittyviä yksityiskohtia, mutta hänen mukaansa päihteiden käyttö liittyy naisen avuttomaan tilaan.

Tyynelän mukaan epäilty mies on kertonut tapahtumista kuulusteluissa, mutta Tyynelä korostaa, että kyse on epäillyn omista näkemyksistä.

– Se, mitä epäilty on kertonut, liittyy lähinnä tähän päihteiden käyttöön. Hän on toiminut näin herättääkseen naiset tästä hänellä olleesta tilasta.

Poliisi uskoo, että pariskunta oli myös riidellyt ennen naisen kuolemaan johtanutta tilannetta.

Ei enää tappoepäilyä

Aiemmin poliisi kertoi epäilevänsä naisen avopuolisoa taposta. Tutkinnan edetessä rikosnimike on lieventynyt.

Enää miestä ei epäillä tahallisesta henkirikoksesta. Miehen ei uskota aiheuttaneen naisen kuolemaa tahallaan.

Rikosnimikkeet ovat silti kovat. Asiaa tutkitaan nyt törkeänä kuolemantuottamuksena, törkeänä pahoinpitelynä sekä heitteillepanona.

Tutkinnanjohtaja Tyynelä kertoo, ettei naisen varsinaisena kuolemansyynä epäillyistä tapahtumista huolimatta ole ollut ulkoinen väkivalta tai hypotermia. Aiemmin poliisi arvioi, että kuoleman olisi aiheuttanut nimenomaan kylmyys.

Tyynelä ei avaa poliisin tietoon tullutta tarkkaa kuolinsyytä, mutta kertoo kyse olevan kaiken naisen kohtaaman yhteisvaikutuksesta.

Joiltain osin tutkinnassa on jäänyt asioita myös arvoitukseksi.

– Kysymyksiä jää kyllä avoimeksi tässä tutkinnan loppuvaiheessa, Tyynelä sanoo.

Tapaukseen ei uskota liittyvän muita henkilöitä avopariskunnan lisäksi.

Miehellä kova rikostausta

Tapauksen esitutkinnan valmistumiselle ei ole määräpäivää, mutta Tyynelän mukaan juttu siirtyy syyttäjän pöydälle lähitulevaisuudessa.

1970-luvulla syntynyt mies oli esitutkinnan alkuvaiheessa vangittuna, mutta hänet on sittemmin vapautettu tutkintavankeudesta.

Miehellä on runsaasti rikostaustaa muun muassa omaisuus- ja väkivaltarikosten saralta. Mies on aiemmin saanut useita tuomioita sekä vankeusrangaistuksia.

Nyt poliisin tutkimien rikosten uskotaan tapahtuneen 8.–9. heinäkuuta viime kesänä.

Lue myös:

    Uusimmat