Mainos

Thaimaan sotilasjohto selvittää Thaksinin varallisuuden

Tiistaina vallankaappauksen tehnyt armeija perusteli toimiaan muun muassa Thaimaan rehottavalla korruptiolla.

Thaimaan sotilashallitsijat perustavat komitean tutkimaan syrjäytetyn pääministerin Thaksin Shinawatran varallisuuden. Sotilasjuntan edustaja sanoi, että Thaksinin omaisuus saatetaan takavarikoida. Thaksinin ja hänen perheensä omaisuuden lisäksi selvitetään myös syrjäytetyn hallituksen ministerien varat.

- Harkitsemme parhaillaan, miten asiassa menetellään, sanoi junttaan kuuluva ilmavoimien komentaja Chalit Pukbhasuk.

Thaksinin omaisuuden arvon uskotaan nousevan yli 2 miljardiin dollariin eli 1,6 miljardiin euroon.

Kuusihenkiseen selvitysryhmään on todennäköisesti tulossa kaksi tuomaria ja keskuspankin entinen johtaja. Oikeudenkäyntejä on luvassa, jos selvityksissä ilmenee merkkejä korruptiosta, kertoivat kenraaleja lähellä olevat lähteet Nation-lehdelle.

Armeija perusteli tiistai-iltana tekemäänsä vallankaappausta muun muassa Thaimaassa rehottavalla korruptiolla.

Thaksinin perhe ansaitsi 1,9 miljardia dollaria verottomilla osakekaupoilla myytyään alkuvuodesta Shin Corp -telejätin. Kauppa herätti raivoa etenkin Bangkokin keskiluokan keskuudessa.

Kuninkaan tuki

Sotilasjuntta sai tänään siunauksen kansan ihailemalta kuningas Bhumibol Adulyadejilta. Maan televisiossa näytettiin, miten asevoimien upseeri luki juhlaunivormuihin pukeutuneille sotilasjohtajille kuninkaallisen määräyksen, jossa vallankumousjohtaja kenraali Sonthi Boonayaratglin tunnustettiin maata hallitsevan sotilasneuvoston puheenjohtajaksi.

Kuningas on alusta lähtien antanut ymmärtää, että hän hyväksyy uudet vallanpitäjät. Kansalaisten rauhallista suhtautumista vallanvaihtoon on selitetty juuri kuninkaan myönteisellä suhtautumisella sotilaisiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.