Thaimaalaislupauksesta F1-kuski kovan polun jälkeen: "Tiesin 2012, että tiestäni formula ykkösiin tulisi paljon vaikeampi"

Mitä voidaan odottaa tulevalta F1-kaudelta? 1:56

22-vuotias thaimaalaiskuski Alexander Albon debytoi ensi kaudella formula ykkösissä Toro Rossin ohjaimissa. Albon on kulkenut F1-unelmaansa kohti kovan polun läpi.

– On niin upea tunne tietää, että olen formula ykkösissä ensi vuonna. Olen koko kuljettajaurani aikana käynyt läpi joitain nousuja ja laskuja, Albon sanoi Toro Rosson maanantaina julkistamassa sopimustiedotteessa.

Red Bull värväsi Albonin junioriohjelmaansa vuonna 2012, mutta thaimaalaislupaus putosi siitä pois heti ja ajoi 2013–2015 Lotuksen riveissä.

– Minut pudotettiin Red Bullilta vuonna 2012. Jo silloin tiesin, että tiestäni formula ykkösiin tulisi paljon vaikeampi. Tein töitä todella kovaa ja yritin vakuuttaa joka kerta, kun pääsin autoon. Minun täytyy sanoa iso kiitos Red Bullille ja tohtori Markolle (neuvonantaja Helmut) minuun uskomisesta ja toisen mahdollisuuden antamisesta, Albon sanaili.

Albon on ajanut viime kausina GP3- ja Formula 2 -sarjoissa. Kaudella 2016 hän oli GP3-sarjassa toinen. Viime vuonna hän jäi formula kakkosten pisteissä kymmenennelle sijalle, mutta tänä vuonna hän ylsi kolmanneksi.

Pitkän uurastuksen tuottama palkinto odottaa ensi vuonna.

– Olen aina ollut moottoriurheiluhullu ja formula ykköset ovat olleet unelmani siitä lähtien, kun ensi kertaa hyppäsin autoon. On upeaa, että saan tämän mahdollisuuden, Albon sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat