Kimi Räikkösen syrjäyttämä ruotsalaiskuski tilittää kohtaloaan: ”Sitä on vaikea hyväksyä”

Kimi Räikkösen tieltä Sauberilta väistyvä ruotsalaisajaja Marcus Ericsson myöntää lähtöpassien harmittavan. Lohdutukseksi Ericsson pääsee kuitenkin taistelemaan IndyCar-kisoissa voitoista.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Vielä kesällä näytti vahvasti siltä, että Ericsson jatkaisi Sauberilla. Kimi Räikkösen päätös jatkaa F1-uraansa Ferrari-pestinsä jälkeen muutti tilanteen kuitenkin dramaattisesti. Räikkönen otti yhteyttä Sauberiin, joka pikaisella tahdilla sorvasi tälle sopimuksen vuosille 2019 ja 2010.

Ericssonia harmittaa, mutta hän ymmärtää Sauberin tehneen loogisen ratkaisun.

– Tietysti sitä on vaikea hyväksyä. Luulin, että jatkaisin, mutta ymmärrän syyt tietysti hyvin, kun Kimin kaltainen kuljettaja on tarjolla ja toinen paikka on otettu (Ferrarin toimesta), Ericsson kertoo Motorsport.com:n mukaan viitaten myös Ferrari-suojatin Antonio Giovinazzin sopimukseen.

– Kun on mahdollisuus saada Kimin kaltainen kuljettaja, on mahdotonta olla käyttämättä sellaista tilaisuutta. Ymmärrän sen, vaikka se on tietysti pettymys minun ja urani kannalta, Ericsson jatkaa.

Ericsson ehti ajaa Sauberilla neljä kautta. Sinä aikana talli vaelsi ennen tätä kautta varjojen mailla ja oli lähellä konkurssiakin.

– Tunnen tehneeni täällä kovasti töitä tiimin eteen vaikeina ainoina. Auto on ollut pohjalla ja ihmisiä on lähtenyt tiimistä ja olen laittanut kaikkeni likoon sen eteen, että tilanne kääntyisi. Olen pysynyt positiivisena ja enkä ole koskaan syyttänyt tiimiä mistään, Ericsson toteaa vaikeista vuosistaan.

Tällä kaudella Sauber on ottanut ison harppauksen.

– Olen tehnyt kaikkeni, jotta tiimi parantaisi ja mielestäni olen ollut osa tätä matkaa ja prosessia. Tietenkin se sattuu vähän, kun en voi jatkaa auton tultua kilpailukykyiseksi. Mutta sellaista se on tässä sarjassa, toteaa Ericsson.


Ensi vuonna Ericsson ajaa kilpaa IndyCar-formulasarjassa. Hänen tulevan työnantajansa Schmidt Peterson Motorsportsin kalustolla on voitettu kisojen viimeisen kuuden vuoden aikana viitenä kautena.

Ericsson ei ole päässyt ajamaan voitoista vuosikausiin. Hän aloitti F1-uransa 2014 kilpailukyvyttömässä Caterham-tallissa. Sauberillakaan kärkitaistoon ei ollut mitään jakoa.

IndyCar tarjoaakin Ericssonille tilaisuuden ajaa osakilpailuvoitoista.

– Kun pääsee kisaamaan tietoisena, että voisi voittaa, innostaa se tietysti paljon, koska olen kaivannut sitä. Koko urani ajalla (ennen Formula ykkösiä) on kyse ollut voittamisesta ja viimeisen viiden vuoden aikana se ei käynyt mielessänikään. Ensi vuonna voin ajaa voitosta heti ensimmäisessä kisassa, jos teen hyvää työtä.


Lue myös:

    Uusimmat