Teslalta tulossa humanoidirobotti – voi korvata sinut

Teslan humanoidirobotti voi korvata sinut 2:40
Teslan humanoidirobotti voi jonain päivänä korvata jopa sinut työssäsi. Katso videolta, millaisia tulevaisuudennäkymiä ammattitreidaaja ja Tesla-sijoittaja Jukka Lepikkö ennustaa tulevalle robotille.

Teslalta voi odottaa tulevaisuudessa muutakin kuin sähköautoja tai suoraan niihin liittyviä tuotteita. Yksi työn alla oleva projekti on Optimus-niminen humanoidirobotti, joka voisi tulevaisuudessa korvata ihmisen monissa ammateissa.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Ammattitreidaaja ja Tesla-sijoittaja Jukka Lepikkö uskoo, että Tesla ei aio jämähtää pelkäksi autovalmistajaksi, vaan yhtiö aikoo vakavissaan laajentaa toimintaympäristöään myös muille aloille.

Lepikkö kertoo, että Teslan toimitusjohtajalla Elon Muskilla on ollut usein varsin villejä visioita. Hän kuitenkin huomauttaa, että loppujen lopuksi suurin osa niistä on myös toteutunut.

– Musk on tässä viimeisen puolen vuoden aikana vihjannut, että on tulossa muutakin kuin autoja, Lepikkö sanoo viitaten Teslan humanoidirobottisuunnitelmiin.

– Siinä vaiheessa, kun yhtiö [Tesla] pystyy ratkaisemaan autonomisen ajamisen ja sen tekoälyn siellä taustalla, niin käytännössä sitä pystyy soveltamaan myös muihinkin tuotteisiin. Esimerkiksi tällaisiin robotteihin, jotka voivat korvata työntekijöitä etenkin sellaisissa töissä, jotka on hyvin toistuvia, raskaita tai vaarallisia, Lepikkö kertoo.

Kuinka kauan menee siihen, että Teslan humanoidirobotteja nähdään käytössä? Entä millaiset työtehtävät saattavat ensimmäisenä tulla korvatuiksi ihmisten kaltaisilla roboteilla? Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta!

Katso koko haastattelu alta.

Mikä Teslassa viehättää sijoittajia? Asiantuntija kertoo, miltä yhtiön tulevaisuus näyttää 20:38

Lue myös:

    Uusimmat