Teslaa fanittavan Volkswagen-pomon palli heiluu – mitä Elon Musk teki saksalaisyhtiön johtajien kokouksessa?

Tässä on Volkswagenin alle 25 000 euron sähköauto 0:31
Tässä tulee Volkswagenin alle 25 000 euron sähköauto.

Volkkarin nykyisen pääjohtajan ja yhtiön työntekijäportaan välillä on enemmän kitkaa kuin koskaan.

Volkswagen-konsernin pääjohtajan Herbert Diessin asema yhtiön johdossa on vaakalaudalla. Uutistoimisto Reutersin mukaan konsernissa on asetettu komitea pohtimaan Diessin tulevaisuutta.

Reutersin uutinen perustuu kolmeen sen omaan lähteeseen, eikä VW-konsernin johto tai suurimmat osakkeenomistajat ole suostuneet kommentoimaan asiaa.

VW:n hallintoneuvosto on kutsunut koolle niin sanotun sovintokomitean, jonka tarkoituksena on setviä pitkään jatkunutta konfliktia Diessin ja työntekijöiden välillä.

Sovintokomitean koolle kutsuminen on erittäin harvinainen toimenpide. Saksalaiseen tapaan myös Volkswagen-konsernin hallintoneuvostossa on vahva työntekijöiden edustus.

Diess ihailee Muskia

Kiista kärjistyi, kun Diess kertoi yhtiön hallintoneuvoston kokouksessa, että 30 000 työpaikkaa on vaarassa VW-konsernin siirtäessä tuotantoaan polttomoottoriautoista sähköautoihin. Diessin mukaan yhtiötä on saneerattava, jotta se pärjää sähköautokisassa. VW julkaisi viime viikolla odotettua heikomman kolmannen neljänneksen tuloksen.

Diess haluaa tehdä Volkswagen-konsernista entistä kilpailukykyisemmän etenkin Teslaa vastaan, ja toisaalta Diess kehuu amerikkalaiskilpailijaa.

Diessin ylistävät puheet Teslasta ja sen nokkamiehen Elon Muskin johtamistyylistä ovat ärsyttäneet VW:n työntekijöitä. Diess jopa kutsui Muskin pitämään etänä puhetta VW:n 200 johtajan kokoukseen.

Sopimus vuoteen 2025

Diess, 63, nousi VW-konsernin pääjohtajaksi vuonna 2018. Hän on jo kolmas pääjohtaja Volkswagenin vuonna 2015 paljastuneen päästöhuijauksen jälkeen.

Diessin sopimusta jatkettiin kesän alussa. Nykyinen sopimus on voimassa lokakuuhun 2025.

Lue myös:

    Uusimmat