Tesla syttyi itsestään tuleen parkkipaikalla Hongkongissa – autoihin tulossa ohjelmistopäivitys

2:26
Näin sammutetaan palava sähköauto.

Yhdysvaltalaisen Teslan sähköauto roihahti tuleen hongkongilaisella pysäköintialueella sunnuntaina.

Uutistoimisto Reuters kertoo Hongkongissa sattuneesta tapauksesta, jossa puoli tuntia pysäköitynä ollut Tesla Model S 85 syttyi palamaan ostoskeskuksen parkkipaikalla. Autoa oli ladattu Teslan Supercharger-pikalatausasemalla vain hetkeä ennen pysäköintiä.

Aiheesta ensimmäisenä kertoneen Apple Daily -sanomalehden mukaan kukaan ei loukkaantunut palossa, jonka tarkempi syttymissyy ei ole toistaiseksi tiedossa.

Lehden mukaan palomiehet sammuttivat tulipalon 45 minuutissa.

Tapauksesta on olemassa valvontakameran tallenne, jolla näkyy lehden mukaan kolme palon aikana tapahtunutta pientä räjähdystä. Reuters ei kuitenkaan saanut videota käsiinsä.

Tesla ilmoitti eilen keskiviikkona tekevänsä muutoksia autojensa ohjelmistoon ja erityisesti akuston lämmönhallintaan. Teslan mukaan pienten algoritmiviilausten tarkoituksena on alentaa akuston syttymisen riskiä, mutta samalla se uskoo muutosten pidentävän akun käyttöikää.

Päivitys asentuu autoihin verkon yli eikä autoilijan tarvitse tehdä muuta kuin hyväksyä päivitys ja valita sille sopiva ajankohta.

Vuoden 2013 jälkeen tiettävästi 14 Teslaa on syttynyt tuleen – tyypillisimmin kolarin jälkeen. Valmistajan mukaan sähköauton syttyminen tuleen on 10 kertaa epätodennäköisempää kuin polttomoottorikäyttöisen auton, mutta pyrkii silti kitkemään syttymiset täysin.

Sähköauton sammuttaminen on usein työläämpää kuin perinteisellä bensa- tai dieselmoottorilla varustetun auton.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja