Tesla teki häiritsevän löydön palaneesta autosta – lupasi ensin täyden hyvityksen, veti tarjouksensa nopeasti takaisin

Näin sammutetaan palava sähköauto 2:26
Näin sammutetaan palava sähköauto. Videon auto ei liity juttuun.

Sähköautovalmistaja Teslan tutkimukset paljastivat, ettei tulipalossa tuhoutunut auto ollut syttynyt tuleen sen omistajan kuvailemalla tavalla. Erikoinen, jo joitain vuosia vanha tapaus paljastui oikeuden dokumenteista.

Aivan uusi Tesla Model S syttyi tuleen kesken ajon Pittsburghissa vuoden 2014 viimeisenä päivänä. John Schneider oli juuri vastaanottanut autonsa ja oli ajamassa sillä kotiinsa, kun hän havaitsi savua sekä liekkejä auton takaosassa.

Auton välittömästi pysäyttänyt kuljettaja seurasi sivusta, kun hänen tuliterä autonsa tuhoutui täydellisesti.

Viisi päivää tulipalon jälkeen Tesla otti yhteyttä Schneideriin luvaten tälle uuden auton. Paria viikkoa myöhemmin valmistaja kuitenkin veti tarjouksensa pois pöydältä tehtyään kummallisen havainnon.

Teslan mukaan auton akusto oli syttynyt tuleen sen jälkeen, kun sitä oli ammuttu aseella. Valmistaja kertoo löytäneensä tutkimuksissa myös varsinaisen luodin. Akustoa oli Teslan tutkimusten perusteella ammuttu auton sisältä, mutta Schneider kiisti vaurioittaneensa autoa.

Asiasta dokumenttien kera uutisoinut Electrek kertoo, että tapaus sovittiin myöhemmin oikeudessa. Yksityiskohtia Teslan ja Schneiderin välisestä tapauksesta ei ole annettu julkisuuteen.

Lähde: Electrek

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja