Tesla luovutti ensimmäiset supertehokkaat Plaid-mallit asiakkailleen kuukausi sitten – yksi paloi jo poroksi

Tässä on uusi Tesla Model S 1:03
Tältä näyttää uusi Tesla Model S Plaid, joka kiihtyy nollasta sataan kahdessa sekunnissa. Autossa on erikoinen yoke-ratti.

Viranomaiset ja Tesla selvittävät, miksi uusi Model S syttyi palamaan ja tuhoutui.

Teslan kaikkien aikojen suorituskykyisin auto, Model S Plaid, tarjoaa järjetöntä kiihtyvyyttä kykenemällä ampaisemaan nollasta sataan suorastaan hävyttömästi vähän reilussa kahdessa sekunnissa.

Myös Suomeen tarjolle tulossa oleva auto pistettiin sisätiloiltaan täysin uusiksi, ja sen erikoinen yoke-ratti on herättänyt runsaasti keskustelua.

Ensimmäiset 25 Plaid-painosta luovutettiin asiakkaille kesäkuussa, mutta nyt yhden niistä kerrotaan palaneen.

Philadelphiassa tiistai-iltana paikallista aikaa sattuneessa palossa ei kaikeksi onneksi loukkaantunut kukaan, mutta syttymisen syy ei ole toistaiseksi tiedossa. Gladwynen vapaapalokunnan Facebook-sivullaan julkaisemissa kuvissa näkyy Model S Plaid, joka on palanut lähes tunnistamattomaksi.

Tapauksesta on uutisoinut muun muassa The Washington Post, jonka tietojen mukaan Teslan kuljettajalla oli vaikeuksia päästä ulos tuleen syttyneestä autosta, koska ovien lukitus ei auennut odotetusti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Vaikka sähköauton syttyminen tuleen on epätodennäköisempää kuin polttomoottorilla varustetun auton, tuovat isot akustot merkittävää lisähaastetta sammutustöihin. Philadelphiassa palanutta Model S Plaidia kerrotaan sammutetun puolentoista tunnin ajan.

Lue myös:

    Uusimmat