Tesla jäämässä kovan kilpailijan jalkoihin jo lähivuosina: "Ei voi jatkua"

Tässä on Volkswagenin sähkömaasturi ID.4 3:00
Tässä on Volkswagenin tuleva sähkömaasturi ID.4.

Volkswagen nappaa sähköautoherruuden Teslalta jo lähivuosina, uskovat analyytikot.

Analyytikkofirma LMC uskoo, että Volkswagen nousee Teslan ohi maailman suurimmaksi sähköautojen valmistajaksi viiden vuoden kuluessa.

Volkswagenin kovan kirin taustalla ovat LMC:n mukaan saksalaisjätin kymmenien miljardien eurojen sähköautopanostukset, jotka alkavat viimein kantaa hedelmää.

Teslan osuus maailman sähköautomarkkinoista on tällä hetkellä 20 prosentin luokkaa. LMC kuitenkin ennustaa sen kutistuvan noin 10 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Volkswagenin nykyisen 10 prosentin siivun se uskoo kasvavan 15:een samassa ajassa, mutta jalansijaa valtaavat myös muut perinteiset autojätit, kuten Toyota, General Motors, Mercedes-Benz ja Euroopassa täyssähköiseksi valmistajaksi muuttuva Ford.

– Tesla on dominoinut markkinoita kuluneet viisi vuotta, mutta se ei selvästikään voi jatkua, LMC:n johtaja Pete Kelly kertoi.

Volkkarin uutuudet haastavat Teslan

Volkswagen sai ensimmäisen uuden sukupolven sähköautonsa, ID.3:n, Euroopan-markkinoille viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Vuoden loppuun mennessä se oli saanut niitä kaupaksi jo yli 54 000. Edelle ehtivät ainoastaan Renault Zoe (99 000 kpl) ja Tesla Model 3 (85 000 kpl).

Tänä vuonna Volkswagenilta on tulossa markkinoille myös ID.4-katumaasturi, joka kilpailee suoraan Tesla Model Y:n kanssa.

Vuoteen 2030 mennessä Volkswagenin sähköautoja LMC uskoo myytävän 26 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Lue myös:

    Uusimmat