Mainos

Tervetuloa Kemiin! Maailmanmatkaaja polki kuukausia Taiwanista Suomeen – koko omaisuus anastettiin keskellä kirkasta päivää

Polkupyörällään maailmaa kuukausien ajan matkannut taiwanilaisturisti joutui pettymään karvaasti saapuessaan Suomen Kemiin. Poliisi kertoi eilen, että miehen pyörä oli varastettu Kemin keskustasta lauantaina keskellä kirkasta päivää.

Kulkupeli vietiin Kemin Sarjakuvakeskuksen edestä noin kello 10.30 jälkeen lauantaina.

Jo pelkkä pyörän katoaminen olisi ollut ikävää, mutta varkaan matkaan olivat lähteneet sen lisäksi myös taiwanilaisen majoittumistarpeet, kamera, tablettitietokone sekä passi ja lompakko rahoineen ja kortteineen – käytännössä koko mukana ollut omaisuus puhelinta ja päällä olleita vaatteita lukuun ottamatta.

Poliisin Facebook-päivitystä jaettiin yli 2500 kertaa ja pyörävarkaan käytös aiheutti kommenttien perusteella laajamittaista närkästystä.

Pahimmillaan passin ja matka-asiakirjojen katoaminen olisi voinut tarkoittaa taiwanilaiselle pitkää ja ylimääräistä paluumatkaa takaisin kotimaahan.

Pyörä löytyi

Tarina sai ikävästä käänteestään huolimatta onnellisen lopun.

– Pyörä on löytynyt kerrostalon pihasta Kemistä. Kamppeita siitä on hävinnyt, mutta kyllä tarina sillä tavalla onnellisen lopun saa.

– Maailmanmatkaaja saa Helsingin päästä uuden passin ja hänen kaverinsa ovat avittaneet järjestämällä keräystä hävinneiden varusteiden korvaamiseksi, rikosylikomisario Ari Alatalo Lapin poliisilaitokselta kertoo.

Alatalon mukaan pyöräilijän on määrä jatkaa matkaansa muutaman päivän kuluttua. Vastoinkäyminen ei poliisin mukaan ole säikäyttänyt taiwanilaista karkuun Kemistä, vaikka hän onkin odotellut asioiden selviämistä Oulusta käsin.

– Käsittääkseni ei ole sellaista myrkytystä vielä tullut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.