Mainos

Terroristijahti jatkuu Mumbaissa

Intian armeija ja Mumbain poliisi ovat jatkaneet tänään ajojahtia piileskelevien terroristien löytämiseksi. Juutalaiskeskus ja kaksi loistohotellia ovat kuitenkin osoittautuneet vaativiksi operaatioiksi armeijalle.

- Käytämme tähän erikoisjoukkojamme. Kommandot jatkavat yhä operaatiota, sanoo Intian armeija kenraaliluutnantti N. Thamburaj.

Vasta vähitellen on alkanut selvitä, miten toissaillan terrori-iskut tehtiin. Poliisin mukaan arviolta 25 rynnäkköasein ja kranaatein varustautunutta terroristia teki yhtäaikaiseksi ajoitetut iskut. Osa saapui pikaveneillä kahdelta puolelta meren ympäröimään Mumbaihin.

Uhreiksi joutuneet olivat puolustuskyvyttömiä. Intian viranomaisille vastarinnan vahvuus on ollut yllätys.

- Selvästikin näyttää siltä, että he olivat koulutettuja. Ei kuka tahansa pysty ampumaan AK-tyyppisillä aseilla eikä kuka tahansa pysty heittämään kranaatteja noin. Tuollaisista aseista ja kranaateista voi päätellä, että heidät oli koulutettu jossain, totesi Intian armeijan erikoisjoukkojen jäsen.

Viranomaiset eivät ole vielä paljastaneet, kuinka monta terroristia on pidätetty tai surmattu. Ainakin yhden on vahvistettu olevan pakistanilainen, ja Intian ulkoministeri onkin syyttänyt suoraan Pakistanissa toimivia laittomia ryhmiä.

Pakistan on puolustautunut sanomalla, ettei sillä ole mitään tekemistä iskujen kanssa, vaan mailla on yhteinen vihollinen. Pakistan itse taistelee avoimesti toimivia aseellisia islamistejaan vastaan.

- Terrorismi on kirous koko maailmalle ja siksi meidän on tehtävä yhteistyötä terrorismin ja ääriliikeiden vastaisessa taistelussa, Pakistanin pääministeri Jusuf Raza Gillani lausui tänään.

Pakistan on lähettänyt sotilastiedustelunsa päällikön Intiaan auttamaan tutkimuksissa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan myöhään keskiviikkona alkaneissa hyökkäyksissä on kuollut jopa 155 ihmistä ja 327 on haavoittunut. Kuolleista ainakin 17 on ulkomaalaisia.

Suomalaisia ei tiettävästi ole kuolleiden joukossa. Yksi suomalainen reppumatkailija haavoittui tulituksessa Mumbain rautatieasemalla, mutta hänellä ei ole hätää.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.