Mainos

Terrori-iskujen korvausarviot nousseet jo yli 220 miljardiin markkaan

Uusimpien arvioiden mukaan Yhdysvaltojen terrori-iskujen aiheuttamien aineellisten vahinkojen korvaukset nousevat vähintään 30 miljardiin dollariin eli runsaaseen 190 miljardiin markkaan. Sen lisäksi henkivakuutuksista olisi tulossa vakuutusyhtiöille noin 3-5 miljardin dollarin korvaukset. Summa on noin 19-32 miljardia markkaa.

Tuoreimman arvion esitti eilen amerikkalainen luokituslaitos Fitch. Se muistutti, että korvaukset saattavat nousta nyt arvioidusta, kun tarkempaa tietoa saadaan. Pari päivää iskun jälkeen korvausten arvioitiin nousevan noin sataan miljardiin markkaan.

Maailman kaksi suurinta jälleenvakuutusyhtiötä - saksalainen Munich Re ja sveitsiläinen Swiss Re - tuplasivatkin aikaisemmat korvausarvionsa tänään. Munich Re laskee korvausten nousevan nyt 2,1 miljardiin euroon eli 12,5 miljardiin markkaan. Nyt annettu arvio pitää yhtiön mukaan sisällään "kaikki kuviteltavissa olevat" vaihtoehdot.

Swiss Ren lasku on nousemassa noin 2 miljardiin Sveitsin frangiin eli noin 8 miljardiin markkaan. Yhtiön mukaan korvaukset heikentävät myös sen tämän vuoden tulosta. Se ei kuitenkaan tarkentanut, miten paljon tulos heikkenee viime vuodesta. Jälleenvakuuttaja lähtee myös siitä, että iskun vahingot kuuluvat vakuutusyhtiöiden korvattavaksi. Alalla on ollut toisenlaisiakin mielipiteitä. Swiss Ren näkemyksellä on vahva paino koko alalle.

Luottoluokittaja Fitch ilmoitti myös pistävänsä 12-17 vakuutusyhtiötä tarkkailulistalle lähipäivinä. Luokituslaitoksen arviot vaikuttavat siihen, millä hinnalla yhtiöt saavat lainaa. Fitchin näkemyksen mukaan vakuutusyhtiöillä ei pitäisi olla vaikeuksia korvausten maksamisessa, koska niiden talous on hyvässä kunnossa.

Tähän mennessä suurimat korvaukset on maksettu vuoden 1992 hirmumyrsky Andrew'n vahingoista. Myrskyn tuhoja korvattiin 19 miljardilla dollarilla eli runsaalla 120 miljardilla markalla.

(MTV3-STT-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.