Tero Pitkämäen eturistiside poikki – leikkaus lykätään EM-kisojen yli

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen polven eturistiside on poikki. Hän loukkasi polvensa tiistaina Turussa.

Ylälaidan videolla Pitkämäen hurja voltti loukkaantumisen aiheuttaneessa heitossa.

MAINOS

Timanttiliiga C Morella!

Torstai: Oslon kisa klo 21.00 (C More Sport 1)
Sunnuntai: Tukholman kisa klo 17 (MTV3 ja C More Sport 1)

Tilaa C More tästä!​​​​​​​​​​​​​​

Keskiviikkona tutkittu Pitkämäki sai ortopedi Harri Panulalta hyviä ja huonoja uutisia. Panula tutki Pitkämäen vasemman jalan polvesta Seinäjoella otetut magneettikuvat ja totesi, että polvi on muuten kunnossa, mutta eturistiside on poikki.

Panulan mukaan vamma vaatii leikkauksen syksyllä, mutta ei näillä näkymin estä Pitkämäkeä kilpailemasta elokuussa Berliinin EM-kilpailuissa. EM-kisoissa heittäminen toki edellyttää, että kuntoutus sujuu ongelmitta ja polveen löytyy oikein tukeva teippaus.

– Pitkämäen polven sivusiteet ovat ehjiä, nivelkierukat kunnossa, eikä nivelrustossa tai luustossa ole vammoja, mutta eturistiside on poikki, Panula sanoo Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Pitkämäen tukijalan polvi vääntyi Paavo Nurmi Gamesin viimeisessä heitossa. Magneettikuvien jälkeen polvesta poistettiin verta.

– Pitkämäen polven ja jalan lihaksisto on erinomaisessa kunnossa. Hän voi aloittaa kuntouttavien liikkeiden tekemisen ilman lisäpainoja välittömästi, Panula sanoo.

– Jos heittoja tukemaan löytyy sopiva teippaus, ei ole mitään syytä, miksi Pitkämäki ei pystyisi jatkamaan kilpailemista ja heittäisi EM-kisoissa Berliinissä.

Pitkämäki voi aloittaa lenkkeilyn jo ensi viikolla. Heittämisen pariin hän voi palata omien tuntemustensa mukaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat