Uusi F1-kisaehdokas vahvistaa neuvottelut: suomalaisillekin tuttu lomaparatiisi valmistautuu GP:n järjestämiseen tänä vuonna

6:27
F1-sarjassa on tulossa lähivuosina isoja muutoksia. C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen kertoo niistä tarkemmin.

Yhtenä vaihtoehtona F1-kalenterin korvaavaksi kisaksi noussut Portimaon rata Portugalissa on ollut sarjan johdon kanssa keskusteluissa osakilpailun järjestämisestä, sanoo radan edustaja.

Lomaparatiisi Algarvessa sijaitseva rata sai Kansainvälisen autoliiton FIA:n ykköskategorian luokituksen vain kaksi kuukautta sitten. Tämä tarkoittaa, että radalla voitaisiin ainakin pienin muutoksin järjestää myös Formula 1 -osakilpailu.

F1-sarja on pohtinut kahdeksan Euroopan kisan perään jatkoa muilla maanosan radoilla, jos alkusyksystä ei pystytä jatkamaan kautta kaukokisoilla. Esiin ovat nousseet tähän asti muun muassa Saksan Hockenheim, Italian Mugello ja Imola sekä Espanjan Jerez.

Pian perään huhut ovat alkaneet nostaa myös Portimaoa ehdokaslistalle. Huhuilla on myös perää.

– Voimme vahvistaa, että keskusteluita F1:n kanssa on käyty GP:n järjestämisestä radalle tänä vuonna, radan edustaja kommentoi Pitpass-sivuston mukaan.

Radalla ei ole koskaan ajettu F1-osakilpailua, mutta testit siellä on viimeksi järjestetty vuonna 2016, jolloin McLaren ja Mercedes kävivät kiertämässä sitä. Portimaon vahvuus ovat monet eri varioimismahdollisuudet ultranopeasta radasta vaativampaan tekniseen rataan. Lyhimmillään sen voi ajaa alle 3,5 kilometrin ja pisimmillään lähes 4,7 kilometrin mittaisena.

– Olemme täysin sitoutuneita luomaan tarvittavat olosuhteet sen toteutumiseksi, ja uskomme, että maamme ja ratamme ovat täydellinen paikka uudelle F1-kisalle radan tyypin, koon ja infrastruktuurin takia.

– Algarve on ollut myös lähes vapaa koronaviruksesta sekä uskomaton sää, ja hotellit loisivat todellakin täydelliset olosuhteet mahtavalle viikonlopulle, radan edustaja jatkaa.

Tämän vuoden kalenterista on jo varmuudella peruttu Australian, Hollannin, Monacon, Azerbaidzhanin, Ranskan, Singaporen ja Japanin kilpailut. Useita kisoja on lykätty eteenpäin ja kaikkiaan viiden syksyn kisan kohtalosta odotetaan vielä tarkempaa tietoa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja