Mainos

Teosto korotti elävän musiikin korvauksia laittomasti

Tekijänoikeusjärjestö Teosto nosti toissa vuonna laittomasti ravintoloiden musiikin esittämisestä perittäviä maksuja. Helsingin käräjäoikeuden mukaan Teosto käytti väärin määräävää markkina-asemaansa.

Maksuista valitti käräjäoikeuteen kymmenkunta ravintolaa, hotellia tai muuta yritystä, jotka olivat kieltäytyneet maksamasta Teoston yksipuolisesti korottamia hintoja. Riita koski elävän musiikin ja mekaanisen tanssimusiikin korvauksia, muut korotukset kantajat olivat hyväksyneet.

Hinnat muuttuivat toukokuussa 2006, kun Teosto yhdisti ravintoloille tarkoitetun halvemman ja tanssi- ja huvipaikkojen kalliimman hinnaston toisiinsa. Ennen yhdistämistä se oli hävinnyt useita oikeusjuttuja, joissa yrittäjiä yritettiin saada siirtymään kalliimman hinnaston käyttäjiksi.

Käräjäoikeuden mukaan Teostolla ei ollut perusteita hintojen koville korotuksille. Yritysten maksut nousivat kerralla satoja prosentteja, yhdellä hotellilla peräti 1400 prosenttia.

Yritykset vaativat käräjillä, että oikeus vahvistaisi heidän kohtuullisena pitämänsä hinnaston. Oikeus ei ryhtynyt tähän, vaan hylkäsi myös yritysten kanteen.

Teosto on ilmoittanut valittavansa tuomiosta hovioikeuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.