Mainos

Teollisuusyritysten liikevaihdon kasvu hyytyi

Teollisuusyritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan touko-heinäkuussa yhden prosentin suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta kaikilla muilla toimialoilla paitsi metallien jalostuksessa ja puu- ja paperiteollisuudessa.

Liikevaihdon kasvu on selvästi hidastunut, sillä tammi-maaliskuussa kasvuprosentti oli vielä kahdeksan. Viennistä tuleva liikevaihto jäi touko-heinäkuussa pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Liikevaihto kasvoi touko-heinäkuussa vuoden takaiseen verrattuna eniten sähkö-, kaasu- ja vesihuollossa, 11 prosenttia.

Autojen ja perävaunujen valmistuksen liikevaihto lisääntyi 10 prosenttia. Metallituotteiden valmistuksessa liikevaihto oli yhdeksän prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Elintarvikkeiden, juomien ja tupakan sekä koneiden ja laitteiden valmistuksessa liikevaihto kasvoi kuusi prosenttia.

Teollisuuden liikevaihtotilaston indeksien laskenta perustuu verohallinnon arvonlisäverotietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen kyselyn aineistolla.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.