Mainos

Teollisuustuotanto ennätysvauhdissa

Teollisuuden tuotanto oli viime vuoden joulukuussa 16 prosenttia suurempi kuin joulukuussa 1998.

Ennätyksellinen kasvu selittyy pääosin puu- ja paperiteollisuuden tuotannon lähes 22 prosentin kasvulla. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen teollisuustuotannon volyymi-indeksistä. Elektroniikkateollisuus palasi joulukuussa muutaman vaatimattoman kasvukuukauden jälkeen runsaan 40 prosentin nousuvauhtiin.

Korkeaan kasvuvauhtiin vaikuttaa myös se, että vertailuajankohtana eli vuoden 1998 joulukuussa teollisuustuotanto ei lisääntynyt edellisvuodesta. Kemianteollisuuden tuotanto lisääntyi viime joulukuussa runsaat 8 prosenttia, myös muu tehdasteollisuus kasvoi lähes 7 prosenttia, pitkälti juomien ja elintarvikkeiden valmistuksen ansiosta.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli joulukuussa käytössä 86 prosenttia eli runsaat neljä prosenttia enemmän kuin joulukuussa 1998. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli 93 prosenttia, metalliteollisuuden 88 ja kemianteollisuuden 77 prosenttia. Suomen teollisuustuotanto kasvoi vuodessa kausitasoitettuna runsaat 15 prosenttia. Yhdysvalloissa tuotanto lisääntyi 5 prosenttia, kuten myös Japanissa.

Teollisuustuotanto oli viime vuonna 5,5 prosenttia suurempi kuin vuonna 1998. Elektroniikkateollisuus oli edelleen Suomen teollisuuden kasvun veturi, sillä sen tuotanto lisääntyi runsaat 24 prosenttia. Muun metalliteollisuuden tuotanto väheni 1,5 prosenttia.

Kemianteollisuuden tuotanto kasvoi noin 3 prosenttia, samaten puu-ja paperiteollisuustuotanto. Muun tehdasteollisuuden tuotanto oli vuoden 1998 tasolla.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.