Mainos

Teollisuus hermostui energiaveroista

Sähkön kallistuminen hirvittää suomalaista vientiteollisuutta. Vientiteollisuus pitää hallituksen vuodenvaihteen energianveronkorotuksia pahana epäonnistumisena. Hallituksen isot veronkorotukset nostivat vuodenvaihteessa reippaasti energian hintaa.

- Suomen hyvinvointi ei tule onnistumaan ilman vahvaa teollista pohjaa ja se tarkoittaa että teollisuuden on saatava energia kilpailukykyiseen hintaan ja nyt viime aikainen kehitys on mennyt väärään suuntaan, toteaa Teknologiateollisuuden puheenjohtaja Pekka Lundmark.

Lundmarkin mukaan asiaan tuleekin palata hallitusneuvotteluissa, jotta Suomeen voidaan luoda uusia teollisia työpaikkoja.

- Meidän mielestä sen on oltava yksi keskeinen teema seuraavissa hallitusneuvotteluissa, jos ja toivottavasti kun me halutaan nämä uudet työpaikat Suomeen luoda.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen puolustaa veropäätöksiä ja pitää mahdollisena, että energiaveroja korotetaan jatkossakin.

- Ymmärrän hyvin, ei kukaan veronkorotuksista tykkää. Toivon mukaan tämä pidetään mielessä silloin kun valtiontalouden tasapainotustoimia tehdään, kuka sitten onkaan tekemässä eli yksin veronkorotuksilla ei sitä urakkaa pystytä hoitamaan.

Hetemäen työryhmä on esittänyt jo lisääkin energiaveronkorotuksia.

- Voi olla että jossakin määrin energiaverotustakin kiristetään, tosin asumisen kustannukset alkavat olla jo aika korkeita. Toisaalta meidän täytyy pitää huolta teollisuutemme kilpailukyvystä ja pitää energian lisärakentaminen esimerkiksi ydinvoimalla pitää energian hinnan järkevällä tasolla, Katainen toteaa.

Teollisuusjohtajat muistuttavat poliitikoille, että sähkö ei ole enää halpaa Suomessa. Esimerkiksi Saksassa teollisuus saa sähköä jo halvemmalla.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 20.1.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.