Mainos

Teollisuuden tuottajahinnat nousussa

Teollisuuden tuottajahinnat, eli kotimaisten tavaroiden tehtaanhinnat nousivat viime vuoden heinäkuusta 7,5 prosenttia.

Nousu aiheutui pääosin raaka-aineiden, tuotantohyödykkeiden ja energiatuotteiden kallistumisesta. Investointi-, kestokulutus- ja muiden kulutustavaroiden hinnat kehittyivät maltillisemmin.

Tuottajahinnat nousivat Tilastokeskuksen mukaan hieman myös kesäkuukausien aikana. Hintojen nousu oli 0,5 prosenttia kesäkuusta heinäkuuhun. Nousu johtui valtaosin perusmetallien, selluloosan ja paperituotteiden kallistumisesta.

Tukkuhinnat ovat nousseet viime vuoden heinäkuusta 8,0 prosenttia. Hintojen nousu johtui pääosin öljytuotteiden, raakaöljyn, selluloosan, paperituotteiden ja perusmetallien kallistumisesta. Tukkuhinnat kohosivat kesäkuusta heinäkuuhun 0,5 prosenttia. Kotimaisten tavaroiden hinnat nousivat 0,6 prosenttia ja tuontitavaroiden 0,3 prosenttia.

Tuontihinnat nousivat 1,0 prosenttia kesäkuusta heinäkuuhun. Nousun syynä oli erityisesti öljytuotteiden kallistuminen. Vuodessa tuontihinnat nousivat noin 13 prosenttia. Eniten kallistuivat öljytuotteet, energiamineraalit ja metallit.

Vientihinnat kohosivat kesäkuusta heinäkuuhun 0,7 prosenttia. Hintojen nousu johtui pääosin selluloosan, paperin, paperituotteiden, perusmetallin ja ei-metallisten mineraalituotteiden hintojen noususta. Viime vuoden heinäkuusta vientihinnat nousivat 8,2 prosenttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.