Mainos

Teollisuuden suhdannenäkymä on kirkastunut

Teollisuuden ja rakennusyritysten luottamus talouteen on kohentunut, kun tilauskannat ovat alkaneet elpyä. EK:n suhdannekyselyn mukaan teollisuusyritykset odottavat, että tuotanto kasvaa loivasti alkuvuonna. Talousasiantuntijat arvioivat, että talouden lievästä toipumisesta huolimatta saneeraukset jatkuvat ja työttömyys pahenee yhä.

- Vienti varmasti hiukan kasvaa ja tuotantomäärät kasvavat, mutta niin vähän, että työllisyydessä ei nähdä paranemista vasta kun vuoden loppupuoliskolla, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ennustepäällikkö Pasi Sorjonen sanoo.

Samoilla linjoilla on Suomen Yrittäjien pääekonomisti Timo Lindholm. Hänen mukaansa uusi kysyntä on vielä niin heiveröistä ja tulee eri toimialoilla niin eri tahtiin, että se ei ehdi ensi vuoden aikana vielä työllisyysnumeroita juurikaan korjata.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander varoitteleekin, että työpaikkoja tullaan vielä ensi vuonna vähentämään.

- Tämä vuoden 2009 kriisi oli niin syvä isku yrityksiin, että niissä on edelleen aika paljon saneeraustarvetta. Yritysten täytyy tehostaa toimintoja ja tämä saneeraaminen jatkuu vielä pitkälle tulevaisuuteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.