Mainos

Tennilä torjuisi päästökaupan

Vasemmistoliiton Esko-Juhani Tennilä haluaa estää EU-päästökaupan. Hän pitää Paavo Lipposta pääsyyllisenä Suomelle "äärimmäisen kielteisen" järjestelmän hyväksymiseen.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä esittää, että eduskunta ryhtyy kevään aikana voimakkaisiin toimenpiteisiin EU-päästökaupan torjumiseksi. Rovaniemellä puhuneen Tennilän mukaan päästökaupan seuraamukset ovat muodostumassa kohtalokkaiksi erityisesti pohjoisen Suomen vahvalle metalliteollisuudelle.

-Hulluimmillaan päästökauppa tulee olemaan sitä, että moderni Tornion jaloterästehdas joutuu ostamaan päästöoikeuksia paljon pahemmin saastuttavimmilta ulkomaisilta kilpailijoiltaan.

Tennilä huomautti, että jos eduskunta torjuu direktiivin toimeenpanon, nykyhallituksen on aloitettava uudet neuvottelut EU:n kanssa. Hän piti edellistä pääministeriä Paavo Lipposta pääsyyllisenä Suomelle "äärimmäisen kielteisen" päästökauppajärjestelmän hyväksymiseen.

-Lipponen ei kelpaa EU-asioiden oppimestariksi, sillä hänen hallituksensahan harjoittivat suuria EU-maita tahdottomasti myötäillyttä politiikkaa. Juuri tämän opin mukaisesti hyväksyttiin myös EU:n päästökauppa, joka on aiheuttamassa suomalaiselle perusteollisuudelle raskaita seuraamuksia, Tennilä arvosteli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.