Tenniksen US Openin loppuottelijat varmistuivat – molemmat välieräottelut venyivät noin kolmeen tuntiin

Itävallan Dominic Thiem kohtaa sunnuntaina Saksan Alexander Zverevin miesten kaksinpelin finaalissa tenniksen Yhdysvaltain avoimissa. Turnauksen kakkossijoitettu Thiem voitti välierässä kolmossijoitetun Venäjän Daniil Medvedevin suoraan kolmessa erässä. Kaksi viimeistä erää etenivät katkaisupeliin.

27-vuotiaan Thiemin voitto syntyi kolmessa tunnissa luvuin 6–2, 7–6 (9–7), 7–6 (7–5).

– Pelasimme molemmat mahtavaa tennistä. Olen jatkoon pääsystä erittäin iloinen. Se oli hieno välierä, Thiem totesi.

Grand slam -finaalipaikka on uran ensimmäinen sekä Thiemille että Zvereville.

Turnauksessa viidenneksi sijoitettu Zverev kukisti aiemmin lauantaiaamuna Suomen aikaa välierässään Espanjan Pablo Carreno Bustan.

Viiteen erään ja lähes 3,5 tuntiin venyneessä ottelussa espanjalainen voitti kaksi ensimmäistä erää, mutta Zverev vei lopulta ottelun luvuin 3–6, 2–6, 6–3, 6–4, 6–3.

23-vuotias Zverev kertoo katsoneensa tulostaulua kahden erän jälkeen epäuskoisena.

– En voinut uskoa sitä. Ajattelin, että pelaan tässä välierää, jossa minun pitäisi olla ennakkosuosikki, mutta minulla ei ole mitään mahdollisuuksia, koska pelaan niin huonosti, hän kertasi ottelun jälkeen.

– Tiesin siis, että minun oli esitettävä parempaa tennistä, Zverev jatkoi.

Kovinta kärkeä poissa finaalista

Carreno Busta oli rankattu turnauksessa sijalle 20. Hän eteni maanantaina neljänneltä kierrokselta puolivälieriin, kun turnauksen ennakkosuosikki, Serbian Novak Djokovic hylättiin tämän lyötyä tahattomasti pallon linjatuomarin kaulaan. Carreno Busta johti hylkäyshetkellä ottelun ensimmäistä erää.

Miesten kaksinpelin finaaliin tuli tilaa paitsi maailmanlistan ykkösen Djokovicin hylkäyksestä myös siitä, että listan kakkonen Espanjan Rafael Nadal ja nelonen Sveitsin Roger Federer jättivät koko turnauksen väliin.

Tämä tarkoittaa, että miesten kaksinpelin grand slam -voitto menee tämän kolmikon ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten Sveitsin Stan Wawrinkan vuoden 2016 US Open -voiton.

Thiem on maailmanlistan kolmonen, kun taas Zverev on sijalla seitsemän.