Mainos

Teneriffan tulvissa useita kuolleita

Rajujen sateiden aiheuttamat tulvat ovat vaatineet ainakin kuusi uhria Teneriffan saarella. Kuolleiden joukoissa ei ole turisteja.

.Ainakin kuusi ihmistä kuoli ja noin sata loukkaantui, kun myrsky aiheutti äkillisiä tulvia Espanjaan kuuluvalla Teneriffan saarella myöhään eilen, kertoivat paikalliset viranomaiset.

Tulvat aiheuttivat myös paljon aineellisia vahinkoja. Lisäksi satojen ihmisten täytyi lähteä kotoaan äkillisen vedenpaisumuksen vuoksi, kertoi Teneriffan pääkaupungin Santa Cruz de Tenerifen pormestari Miguel Zerolo. Tulvat katkaisivat tieyhteyksiä sekä sähkö- ja puhelinlinjoja. Suurin osa kuolemantapauksista sattui Santa Cruz de Tenerifessä.

Zerolo kehotti tänään ihmisiä pysyttelemään kodeissaan ja pyysi armeijaa apuun siivoustalkoihin. Samalla hän moitti paikallista ilmatieteenlaitosta hutiloinnista, koska se ei ollut kyennyt ennustamaan myrskyn tuloa.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan tulvat Teneriffan saarella nousivat yli kaksi tuntia kestäneen voimakkaan sateen jälkeen. Tulvia nousi lähinnä Santa Cruzin kaupungissa.

Suuri osa Teneriffan saarta oli tänään ilman sähköä ja puhelinyhteyksiä. Tuhannet pääsiäistä saaren etelärannoilla viettäneet paikalliset asukkaat joutuivat viettämään yön hätämajoituksessa, koska tulvavesi tukki teitä ja esti tieliikenteen.

Teneriffa kuuluu Kanarian saariin, jotka ovat varsinkin eurooppalaisten turistien suosimia lomakohteita.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.