Mainos

Televisioyhtiöt tutkituttavat Digitan ylihinnoittelun

Yleisradio hakee neljän muun televisioyhtiön kanssa verkkoyhtiö Digitalta korvauksia ylihinnoittelusta.

Aamulehden haastatteleman Ylen toimitusjohtajan Mikael Jungnerin mukaan monimutkaista kiistaa selvitellään nyt korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Yhtiöt tekivät selvityspyynnön Digitan hinnoittelusta Viestintävirastolle jo viime vuonna. Virasto katsoi, että yhtiön silloinen hinnoittelu oli pääosin lainmukaista. Aikaisemman, analogisen ajan hinnoittelun laillisuuteen se ei suostunut ottamaan kantaa.

Viestintävirasto siirsi analogista aikaa koskevan selvityspyynnön Kilpailuvirastolle, ja tästä ratkaisusta televisioyhtiöt valittivat KHO:n. Kilpailuvirasto ei ala tutkia asiaa ennen oikeuden ratkaisua.

Korvauksia ovat Ylen rinnalla hakemassa MTV, Nelonen, Sub ja Suomen urheilutelevisio.

Sekä Aamulehti että Helsingin Sanomat kertovat kiistasta verkkosivuillaan.

Helsingin Sanomat kertoi jo eilen, että Digita on kahminut noin kolmasosan 91 miljoonan liikevaihdostaanYleisradiolta eli käytännössä tv-lupien maksajilta.

Yleisradio maksoi viime vuonna Digitalle televisio- ja radio-ohjelmiensa jakelusta noin 35 miljoonaa euroa. Yleisradion viime vuoden liikevaihdosta se oli hieman alle 10 prosenttia. Digitan liikevoittoprosentti oli maaliskuussa 2008 päättyneellä tilikaudella 40.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.