Mainos

Televisiokodeista joka kahdeskymmenes ilman digiboksia

Suomalaisista tv-talouksista joka kahdeskymmenes on yhä ilman digisovitinta. Finnpanelin tutkimuksen mukaan kaapeliverkkoon liitetyistä tv-talouksista 92 prosenttia ja antenniverkkoon liitetyistä tv-talouksista 98 prosenttia pystyi seuraamaan digitaalisia tv-lähetyksiä.

Digisovittimien suosio on kasvanut, sillä tammikuussa ilman digisovitinta oli Finnpanelin mittauksen mukaan vielä 20 prosenttia kaapelikodeista.

Maaliskuun tutkimuksen perusteella kolme prosenttia kaapelitalouksista ei aio hankkia digisovitinta lainkaan. Kaksi prosenttia aikoo hankkia ensimmäisen digisovittimen myöhemmin ja kolme prosenttia ei osaa sanoa, milloin digisovittimen hankkivat.

Tutkimuksessa tarkasteltiin vain niitä kotitalouksia, joissa on televisio. Finnpanelin mukaan Suomessa noin kuudella prosentilla kotitalouksista ei ole ollenkaan televisiota.

Suomessa on arvioiden mukaan noin 2,2 miljoonaa tv-taloutta. Tv-maksujen piirissä oli helmikuun lopussa hieman yli 1,94 miljoonaa kotitaloutta.

Finnpanel haastatteli maaliskuussa puhelimitse noin tuhatta suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on 2-3 prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.