Mainos

Teknologia-ala jyrää - ensi vuonna lista voi olla erilainen

Huomenta Suomessa vieraana olleen Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtisen mukaan teknologia-ala korostuu tänä vuonna enemmän kuin aiemmin.

Suurin muutos verotiedoissa viime vuoteen on, että pääomatulot olivat selvästi edellisvuotta suuremmat. Suurin yksittäinen syypää kasvuun on jättisummalla myyty peliyhtiö Supercell.

– Yritysten myynneistä tulee kertaluonteisia eriä, jotka nostavat tämän vuoden lukuja, Lehtinen toteaa.

Tänä vuonna eniten tienanneiden listalla korostuu erityisesti teknologia-ala. Alajakoa on toki tapahtunut aiemminkin, mutta tänä vuonna se korostuu erityisen paljon. IT-yrityksiä myyty ulkomaille vuonna 2013, mikä on Lehtisen mukaan hyvä asia. Suomessa tarvitaan pääomia, jotta yritykset voivat kasvaa.

Hän muistuttaa, että Supercellin myyntivoitot tulivat yrityksen omista ansioista, ei toisten selkänahasta. Kateellisuuteen ei ole syytä.

– Supercellin myyntivoitoista maksettiin kovaa veroa. Nämä ovat sellaisia tuloja, jotka eivät varmastikaan ole keneltäkään pois. Se on tuonut sekä suomalaiseen yhteiskuntaan paljon verotuloja että yrityksen henkilöille suuret henkilökohtaiset tulot.

"Jos haluaa olla kateellinen, saa olla kateellinen"

Ensi vuonna lista voi näyttää aivan toisenlaiselta, varsinkin jos isoja yrityskauppoja ei synny.

– Täytyy toivoa, että eri vuosina myytävää ja kasvavia yrityksiä on. Joka vuosi nimet listoilla vaihtuvat. Peliyhtiöt ovat tässä nyt olleet aallonharjalla. Saa nähdä mitä on jatkossa, Lehtinen toteaa.

Siihen, kuinka verotietoja kannattaa lukea, ei Lehtinen ala ohjeita antamaan.

– Jos haluaa olla kateellinen, saa olla kateellinen. Minusta näistä pitää käydä monipuolista keskustelua. Jos kansantalous toimii elävästi ja virkeästi, niin silloin syntyy menestyviä yrityksiä ja niitä välillä myydään ja syntyy myyntituloja. Itse kavahtaisin tilannetta, jossa meillä ei olisi tällaisia myyntituottoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.