Mainos

Tekninen vika käännytti Finnairin Tokion lennon takaisin

Tekninen vika pakotti Tokioon matkalla olleen Finnairin MD-11-koneen palaamaan takaisin Helsinki-Vantaan lentokentälle illalla. Syyksi paljastui moottorin viallinen öljytiiviste. Finnair luonnehti vikaa harvinaiseksi.

Kone oli ollut matkalla kymmenisen minuuttia, kun kapteeni ilmoitti noin kello 17.50, että ykkösmoottorissa oli öljyvuoto. Kone päätettiin ohjata takaisin Helsinkiin, jolloin sen tankeista jouduttiin dumppaamaan eli tyhjentämään polttoainetta 40 tonnia turvallisen laskun takaamiseksi. Kone laskeutui noin neljänkymmenen minuutin lennon jälkeen turvallisesti Helsinki-Vantaan kentälle, minkä jälkeen konetta alettiin korjata.

Koneessa oli 153 matkustajaa ja 13 hengen miehistö. Uudelleen Tokioon oli tarkoitus lähteä hieman ennen puoltayötä eli seitsemisen tuntia alkuperäistä aikataulua myöhemmin.

Finnairista todettiin, että myös koneen paluulento Tokiosta myöhästyy arviolta seitsemän tuntia. Alkuperäisen aikataulun mukaan koneen piti palata Helsinki-Vantaalle keskiviikkona kello 15.20, mutta nyt paluun arvellaan siis siirtyvän iltaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.