Mainos

Tekniikka tökkii Ruandassa - "olemme täällä eläkeikään asti"

Tänään alkanut oikeudenkäynti Ruandassa on katkennut ensimmäisenä päivänä useamman kerran teknisten vikojen vuoksi. Ihmiset on jouduttu poistamaan kuumasta oikeussalista pariin otteeseen.

- Jos tämä jatkuu näin, olemme täällä eläkeikään asti, totesi Porvoon käräjäoikeuden laamanni Lars Karlsson jatkuvista keskeytyksistä.

Kigalissa pohditaankin, onko suoran yhteyden Vantaan vankilaan aivan välttämätöntä olla päällä koko ajan. Vantaalla oikeudenkäyntiä seuraa syytetty Francois Bazaramba.

Oikeudessa on kuultu tänään todistaja Viateur Kampandaa, jonka mukaan Bazaramba olisi kutsunut koolle kokouksen, jossa kehotti tappamaan tutseja vuonna 1994.

Puolustus kiisti väitteet. Puolustuksen mukaan todistaja on antanut vuonna 2006 tapahtumista erilaisen kuvan ja on näin ollen epäluotettava.

Kuumuus ja täysin vieras ympäristö ovat vaatineet Porvoon käräjäoikeuden jäseniltä totuttelua. Huomenna oikeus lähtee maaseudulle. Tarkoitus on tutustua syytetyn Bazaramban kotipaikkakuntaan Nyakizuun ja paikkoihin, joista syytteissä puhutaan.

Kaikkiaan kuulemiset Ruandassa kestävät kuukauden, minkä jälkeen Porvoon käräjäoikeus siirtyy viikoksi naapurimaahan Burundiin.

Katso Rita Strömmerin ja Jarkko Sipilän raportit (Seitsemän uutiset 15.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.