Tekeekö Nuorten Leijonien superlupaus huimaa suomalaishistoriaa NHL:ssä? Kohtaa pahimman kilpailijansa MM-kisoissa

Tapaninpäivänä alkavissa nuorten MM-kisoissa nähdään kaksi ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kovinta nimeä. Näistä toinen on Suomen Kaapo Kakko, jolla on mahdollisuus tehdä melkoista suomalaishistoriaa.

SM-liigaseura TPS:ää edustava Kakko on ollut isosti esillä ensi kesän NHL:n varaustilaisuutta ennakoivissa listauksissa.

Monien asiantuntijoiden papereissa 17-vuotiasta hyökkääjää on viety koko tilaisuuden kakkosvaraukseksi.

– Olen keskittynyt täysillä Liigaan ja siihen, että pystyisin tekemään siellä tulosta, jotta mahdollisesti joku päivä voisi olla se ykkösvaraus, Kakko miettii MTV Urheilulle.

Mikäli Kakko huudettaisiin ensi kesänä Kanadan Vancouverissa järjestettävässä tilaisuudessa ykkösenä, olisi hän kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen kärkivaraus.

Eri tahojen listauksissa huipputaitavan suomalaislaiturin eteen on kiilannut tähän mennessä yksi nimi: yhdysvaltalaislupaus Jack Hughes.

Kakon mukaan koko asetelmasta on kyselty häneltä syksyn mittaan.

– En ole ajatellut sitä sitten sen enempää, huippulupaus sanoo.

Kakko kuitenkin tietää, että millaista kaveria vastaan hän taistelee ykkösvarauksen asemasta.

– Hän on tosi lahjakas pelaaja ja loistava luistelija. Hän on tehnyt paljon pisteitä juniorisarjassa. Toki, siellä aika moni tekee paljon pisteitä. Siellä se peli ei ole välttämättä niin fyysistä kuin vaikkapa esimerkiksi Liigassa. En tiedä, että mikä etu siinä on. Noh, ainakin saa pisteitä, Kakko sanoo Hughesista, pienen virneen kera.

Keskushyökkääjän paikalla viilettävä Hughes, 17, on ollut mukana viimeiset kaksi kautta USA:n juniorimaajoukkueohjelmassa USDP:ssä. Kyseinen maajoukkuerinki on pelannut muun muassa USHL-liigan pelejä. Kyseinen sarja on tuttu suomalaislupaus Eeli Tolvasen kohdalta. Tolvanen pelasi USHL:ssä toissa kaudella ennen kuin hän hyppäsi KHL:ään ja Jokereiden paitaan.

Mikäli Kakko ja Hughes pysyvät terveinä, kohtaavat he uudenvuodenaattona, kun nuorten MM-kisoissa Suomi saa vastaansa USA:n.

– Saapa nähdä, että miten sitten kummallakin menee, Kakko sanoo hymyissä suin kyseistä kohtaamista ajatellen.

– Toivottavasti sitä saa heti alussa hyvän tuntuman alle. Uskon, että sitä kautta kisat rullaavat hyvin läpi. Kyllä tässä lähtee todella hyvällä fiiliksellä kisoihin, Kakko tuumasi Suomessa ennen valmistautumisleirille lähtöä.

Itse kisoissa Kakon oma asetelma on hyvin yksinkertainen. Vahvoilla näytöillä hän voi pistää koko ykkösvarausasetelmaa uuteen uskoon.

– Eihän tuohon voi vaikuttaa muuten kuin omalla pelaamisella. Turha siitä on stressata, Kakko sanoo asetelmasta hyvin leppoisana.

Lue myös:

    Uusimmat