Nuorten Leijonien NHL-superlupaus Kaapo Kakko naurahtaa tuoreesta kokeilusta: "Tuli turpaan koko ajan"

Tapaninpäivänä alkavissa nuorten MM-kisoissa Suomen yksi mielenkiintoisimmista pelaajista on 17-vuotias superlupaus Kaapo Kakko, joka on takonut varsin vahvaa jälkeä SM-liigassa TPS:n paidassa. Nuorten MM-kisojen alla Kakko viiletti myös hieman erilaisessa roolissa.

Alkukaudella Liigassa Kakolle on merkattu 27 ottelussa tehot 9+11=20.

Tällä viikolla Kakko siirrettiin TPS:ssä laitahyökkääjän paikalta keskelle, kun Oula Palve matkasi A-maajoukkueen mukaan.

– Joo, pari edellistä peliä menivät sentterinä. Ihan hyvin ne menivät, Kakko miettii MTV Urheilulle.

Kakon viittaamissa kahdessa edellisessä ottelussa hän takoi tehot 2+1.

– Alussa oli vähän hakemista ja en tiedä. On se ehkä niin, että olen pelannut tämän kauden parhaat pelit laiturina, TPS-hyökkääjä pohtii.

Kakon mukaan hän suosii ainakin vielä enemmän tuttua laitahyökkääjän tonttia.

– Siinä pääsee vähän enemmän hyökkäämään. Sentterinä pitää kuitenkin painia enemmän omissa. Ehkä se laitahyökkääjä on kuitenkin vielä.

Koko rooliaihe huvittaa Kakkoa. Syy tälle liittyy tuoreisiin kokemuksiin.

– En muuten katsele hirveästi omia tilastoja, mutta sentterinä ollessa olen kurkkinut sitä, että montako aloitusta on tullut hävittyä, Kakko sanoo kyseisestä aiheesta, heittäytyen kevyelle linjalle:

– Alussa tuli turpaan koko ajan. Hävisin varmaan viisi ensimmäistä aloitusta. Siinä vaiheessa katsottiin, että onko tämä minulle ihan oikea paikka, Kakko naurahtaa.

– Loppua kohden ne menivät ihan ok. En tiedä, että paljonko niitä siivottiin, etteivät ne näyttäneet niin tyhmiltä, huippulupaus jatkaa aiheesta leveän hymyn kera.

Se, että jatkuvatko Kakon sentterivierailut myös tulevissa nuorten MM-kisoissa, on vielä auki Suomen joukkueen päävalmentajan Jussi Ahokkaan mukaan.

– Onhan hän pelannut meillä sentterinä aiemmissa turnauksissa. Mutta katsotaan vielä sitä, Ahokas sanoo.

Kakko on ollut aivan kärkisijoilla ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden ennakkolistauksissa.

Nuorten MM-kisat käynnistyvät tapaninpäivänä.

Lue myös:

    Uusimmat