Mainos

Teinityttö murhattiin raa'asti ja piilotettiin maakellariin – MTV Uutiset seuraa oikeuskäsittelyä

2:20

Viime pyhäinpäivä sai Lappeenrannan Joutsenossa synkän käänteen, kun 16-vuotias tyttö ei palannut Halloween-juhlista kotiin.

Huoli vaihtui suruksi, kun tyttö löydettiin seuraavana aamuna nuorisotalon lähellä sijainneesta maakellarista kuolleena.

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa alkavassa murhan pääkäsittelyssä haetaan tänään selvyyttä siihen, mitä tuona lokakuisena iltana oikein tapahtui.

Uhri tunsi syytetyn

Poliisi sai ilmoituksen teinitytön kuolemasta surmaa seuranneena iltapäivänä ja käynnisti entisessä pikkukaupungissa, nykyisessä Lappeenrannan kaupunginosassa poliisioperaation.

Sosiaalisessa mediassa käynnistyi myös kova kuhina siitä, mitä tytölle oli tapahtunut. Poliisi joutui oikomaan villinä vellovia huhupuheita muun muassa siitä, että uhri olisi poltettu tai että epäilty olisi maahanmuuttaja. 

Murhasta epäiltynä otettiin pian kiinni 19-vuotias lappeenrantalaismies, joka asui tapahtumien aikaan Joutsenossa. Hän tunsi uhrin yhteisen kaveripiirin kautta. 

0:42

Oman kertomuksensa mukaan hän oli surmailtana saattamassa tyttöä kotibileistä kotiin, kun hän oli alkanut pahoinpidellä tyttöä nuorisotalon pihalla. 

Väkivalta oli voimakasta: tyttöä oli potkittu, kuristettu ja hakattu nyrkein. Tämän jälkeen miehen epäillään siirtäneen uhrin maakellariin sekä kätkeneen ja peitelleen tytön ruumiin. 

19-vuotias mies on kertonut kuulusteluissa omin sanoin surmaillan tapahtumista, mutta teolle ei ole löytynyt motiivia tai suoranaista selitystä. Miehellä ei ole aiempaa rikoshistoriaa.

Oikeuskäsittely ainakin osin salainen?

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Korpisammal Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta on kommentoinut tekotapaa raa'aksi ja julmaksi. 

19-vuotiasta epäiltyä syytetään murhan lisäksi myös törkeästä raiskauksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Mies on myöntänyt aiheuttaneensa tytön kuoleman, mutta hän on kiistänyt murhan.

Teon raakuuden ja erittäin vakavien rikosnimikkeiden takia on mahdollista, että tapahtumat jäävät yksityiskohtien osilta hämärän peittoon muiden kuin asianosaisten osalta. Ainakin poliisi salaa päätöksellään jutun esitutkintamateriaalin kokonaisuudessaan.

Oikeus päättää oikeudenkäynnin julkisuudesta aamulla istunnon aluksi ja vaikuttaa hyvin mahdolliselta, että juttu käsitellään yleisön läsnäolematta. Sekä syyttäjä että uhrin omaiset ovat toivoneet, ettei saliin päästettäisi yleisöä.

Murhasta epäiltyä syytetään myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Sanomalehti Etelä-Saimaan mukaan epäilty rikos on tapahtunut vuonna 2013.

Siinä uhri on eri henkilö kuin surmattu 16-vuotias tyttö. Tätä juttua käsitellään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa perjantaina. 

MTV Uutisten rikostoimittaja Anna Zareff seuraa oikeuskäsittelyä tänään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.