MTV oikeudessa: Milla Arosen kuoleman aiheuttaneelle ex-poikaystävälle luetaan syyte murhasta – mies myönsi teon, muttei ole paljastanut mihin piilotti 21-vuotiaan ruumiin

Milla Arosen kuolemasta uutta tietoa 1:56
MTV:n Rikospaikassa käsiteltiin Milla Arosen entisen poikaystävän tunnustusta, katso video!

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa luetaan tänään syyte murhasta nuorelle miehelle, joka on myöntänyt käyttäneensä kuolemaan johtanutta väkivaltaa ex-tyttöystäväänsä Milla Arosta kohtaan viime kesänä Somerolla.

Varusmies Milla Aronen, 21, katosi viime vuoden kesäkuussa. Tapausta tutkittiin katoamisena kuukausia, kunnes viime vuoden elokuun lopussa poliisi otti kiinni Arosen entisen poikaystävän, vuonna 1995 syntyneen miehen.

Henkirikokseen johtaneet tapahtumat saivat alkunsa 9. kesäkuuta viime vuonna autoajelulla.

Ex-pariskunta oli päätynyt viettämään yhdessä viikonloppua. Alkukesän aamuyön tunteina he ajelivat epäillyn autolla syrjäisellä hiekkatiellä, joka johtaa Somerniemeltä Kiikalan lentokentälle.

Arosen puhelin paikannettiin viimeisen kerran Someron keskustaan sunnuntaina aamukahdeksalta. Sen jälkeen laite sammui.

Ei palannut varuskuntaan

Teon aikaan Aronen suoritti asepalvelusta Porin prikaatissa Säkylässä. Sunnuntai-iltana 9. kesäkuuta hänen piti palata viikonloppuvapailta varuskuntaan, mutta hänestä ei kuultu enää koskaan.

Kaksi päivää myöhemmin Aronen ilmoitettiin kadonneeksi. Vielä elokuussa poliisi piti mahdollisena, että nainen olisi kadonnut omasta tahdostaan.

Poliisi alkoi kuitenkin kesän aikana epäillä henkirikosta. Epäilyt vahvistuivat teknisen tutkinnan perusteella, kun selvisi, että Someron keskustassa sijaitsevasta pankkiautomaatista oli yritetty nostaa rahaa Arosen kortilla vain puolisen tuntia ennen naisen kännykän sammumista.

Nostoa yrittänyt henkilö, entinen poikaystävä, oli valvontakamerakuvissa peittänyt kasvonsa.

Pysyi pitkään vaiti

Viime elokuun lopussa Arosen ex-poikaystävä vangittiin taposta epäiltynä. Mies pysytteli hiljaa kuulusteluissa ja kiisti, että hänellä olisi mitään tekemistä Arosen katoamisen tai mahdollisen henkirikoksen kanssa. Kuukausien ajan mies kiisti kaiken.

Kunnes tuli joulukuu ja poliisi oli saanut esitutkinnan valmiiksi. Esitutkintapöytäkirjat olivat loppulausunnoilla, kun vangittuna oleva ex-poikaystävä yhtäkkiä murtui, tunnusti aiheuttaneensa ex-tyttöystävänsä kuoleman ja hävittäneensä tämän ruumiin.

Rikosnimike muuttui taposta murhaksi. Lisäksi miestä epäiltiin törkeästä petoksesta ja kahdesta törkeästä petoksen yrityksestä.

Näistä rikoksista miestä epäiltiin, koska hän sai haltuunsa Arosen pankkitunnukset. Epäilty yritti ottaa Arosen nimiin pikavippilainoja. Yksi lainoituksista onnistuikin.

Mies sai siirrettyä Arosen tilille noin 2 500 euron suuruisen lainan ja yritti nostaa sen käyttöönsä pankkiautomaatista Someron keskustasta.

Kaksi muuta tapausta jäivät yrityksiksi. Niissä mies koitti ottaa kuolleen nimiin useiden kymmenien tuhansien velan.

Mielenmuutosta ei koskaan selitetty

Poliisille mies ei koskaan kertonut, mikä muutti hänen mielensä niin totaalisesti.

Keskusrikospoliisi jatkoi joka tapauksessa tapauksen tutkintaa.

Miehen kertomuksen perusteella selvisi, että he olivat alkaneet Arosen kanssa tapella autossa vanhoista asioista, ja tilanne kärjistyi. Mies kertoi lyöneensä naista kasvoihin niin lujaa, että tämä meni hengettömäksi.

Tutkinnan aikana ei kuitenkaan koskaan selvinnyt, mitä Arosen ruumiille tapahtui. Tämä on yhä täysi mysteeri.

Oikeudenkäynnin alkaessa selvillä on siis henkirikoksen tekijä, mutta teon uhriksi joutuneen Arosen ruumis on edelleen kateissa.

– Tietyllä tavalla on erikoista, että epäilty tunnustaa teon, mutta jättää jäljelle yhden suuren kysymysmerkin. On harvinaisempaa, että henkirikoksen selvittäminen päätyy tällaiseen vaiheeseen, tutkinnanjohtaja Jarkko Toivonen kertoi MTV Uutisille huhtikuussa.

Poliisi on etsinyt ruumista maastosta lukuisia kertoja loppusyksyn ja alkuvuoden aikana miehen antamien tietojen perusteella. Mitään ei kuitenkaan ole löytynyt.

Poliisin mukaan ruumiin etsintöjä on tarkoitus jatkaa kevään aikana ainakin vesistössä.

Syytetyn vastausta ei vielä tiedetä

Oikeudenkäyntiin on varattu ainakin viisi päivää. Tänään oikeudessa luetaan syytteet miehelle ja kuullaan vastaukset niihin. Nuori mies on itse paikalla salissa tänään, mutta hän pääsee ääneen vasta perjantaina, jos hän haluaa edes tulla kuulluksi asiassa.

MTV Uutisten tietojen mukaan Arosen taposta epäilty mies on asunut Somerolla ja menestynyt voimanostokisoissa.

Hän on myös ollut virkavallan kanssa tekemisissä aiemminkin. Mies on tuomittu ainakin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Viime keväänä hän pakeni poliisia ja ajoi huomattavaa ylinopeutta.

Miehen asianajaja Kari Ek ei eilen suostunut kertomaan, aikooko hänen päämiehensä puhua oikeudessa.

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä Turun oikeustalolla.

*Juttua oikaistu mm. otsikosta 14.5.2020: Epäilty ei ole tunnustanut tahallista henkirikosta, vaan ainoastaan uhrin kuolemaan johtaneen menettelyn.

Lue myös:

    Uusimmat