Mainos

Teinitytölle turvapaikan tarjonnut pastori: Lastensuojelu ei suostu neuvottelemaan

Oulussa kirkolta turvapaikkaa hakenut 15-vuotias tyttö on kunnossa ja toivoo yhä pääsevänsä kotiin.

Tapauksen julkisuuteen tuonut oululainen pastori Arpad Kovacs kertoo, ettei tytön tilanne ole edennyt juuri ollenkaan, sillä sosiaaliviranomaiset ovat toistuvasti kieltäytyneet kuuntelemasta häntä.

– Olin menossa neuvottelemaan lastensuojelun edustajien kanssa, mutta mitään neuvottelua ei lopulta tullutkaan - vaikka he olivat antaneet ymmärtää, että valtakirjan avulla me keskustelisimme tasavertaisesti.  

Kovacs oli kertonut sosiaaliviranomaisille edustavansa tytön perhettä. Hänellä on myös tarvittavat valtakirjat sekä tytön vanhemmilta että tytöltä itseltään.

– Yritin kertoa heille, että minun kauttani he saisivat nyt yhteyden helmikuusta lähtien karkuteillä olleeseen teiniin. Siltikään he eivät suostuneet minkäänlaiseen yhteistyöhön. Heidän mielestään minä olen vain yksityishenkilö, vaikka olen virassa oleva pappi. Tämä kummastuttaa, koska tällä logiikalla myös juristi on vain yksityishenkilö.

Kovacs työskentelee paljon maahanmuuttajien parissa, ja hänellä on paljon kokemusta vastaavan tyyppisistä tapauksista. Kun esimerkiksi maahanmuuttajataustainen hakee kirkolta turvapaikkaa, hänestä ilmoitetaan aina ensimmäisenä viranomaisille.

– Aina, kun maahanmuuttajataustainen tulee meille hakemaan turvapaikkaa, minä ilmoitan siitä heti poliisille: häntä ei tarvitse etsiä, hän on täällä. Ja ensimmäisenä kysytään: mitä heille kuuluu, onko kaikki hyvin? Näin sosiaaliviranomaiset eivät kuitenkaan toimineet, heitä ei kiinnostanut lainkaan mikä on tytön tilanne tai mitä hänelle kuuluu.

Pastorin mukaan tytön tilanne näyttää tällä hetkellä valoisalta, sillä hänen huostaanottonsa purkamista aletaan piakkoin hoitaa kiireellisenä juristin avustuksella.

– En ole ihan varma onko tämä tehty jo, mutta tälläinen on myös vireillä. 

MTV Uutiset ei perjantaina tavoittanut Oulun seudun lastensuojelusta ketään kommentoimaan asiaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.