Teini sai uimareissulla sairaalahoitoa vaatineet palovammat, vaikka muistikin aurinkorasvan – Laura-äiti kertoo, mikä meni pieleen

Osaatko levittää aurinkovoidetta oikein? Moni tekee saman virheen – katso ohje 2:01
Ethän sorru tähän virheeseen aurinkovoiteen kanssa?

Teinipoika joutui auringossa palaneen ihonsa takia sairaalaan, kertoo The Sun.

Irlantilaisen teinipojan iho paloi auringossa niin pahasti, että hänelle tuli toisen asteen palovammoja. Tapahtuneesta kertoo pojan äiti Laura Daly Facebookissa.

Laura kertoo, että poika käytti aurinkosuojaa. Äiti uskoo kuitenkin, että voide ei ehtinyt vaikuttaa tarpeeksi kauan ennen kuin Rian meni uimaan.

15-vuotiaan Rianin iho meni niin huonoon kuntoon, että hän tarvitsi sairaalahoitoa. Laura toivookin Facebook-julkaisussaan, että muut tajuaisivat antaa aurinkosuojan imeytyä ihoon kunnolla ennen kuin menevät uimaan.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Lisää aurinkorasvaa säännöllisesti!

Ison-Britannian julkinen terveydenhuoltojärjestelmä NHS suosittelee, että aurinkosuojaa levitettäisiin iholle kahdesti ennen kuin lähtee ulos, mikäli auringon paisteessa on tarkoitus oleskella pitkiä aikoja. 

Jos aikoo mennä uimaan, tulisi käyttää vedenkestävä aurinkosuojaa ja lisätä sitä heti, kun on tullut pois vedestä. Aurinkosuojaa pitäisi lisätä kahden tunnin välein ja sen jälkeen, jos on pyyhkinyt itseään pyyhkeellä, hikoillut tai jos aurinkorasva on muulla tavoin saattanut tulla hierotuksi pois ihosta.

Pari kesää sitten julkaistussa jutussamme ihotautien erikoislääkäri Carl Kyrklundsuositteli levittämään aurinkovoidetta mieluiten varttia ennen ulos lähtemistä ja lisäämään sitä parin tunnin välein tai useamminkin tarpeen mukaan. Myös Kyrklund suositteli levittämään aurinkosuojaa heti uimisen jälkeen.

Kuvat varoitukseksi muille

Laura jakoi kuvan Facebookissa varoitukseksi muille. Hän kertoo, että poikaa hoitanut lääkäri kehotti häntä muistuttamaan muita aurinkosuojan oikeaoppisen käytön merkityksestä.

– Olkaa kilttejä, muistakaa lisätä aurinkorasvaa uimisen jälkeen ja antakaa sen vaikuttaa ennen kuin menette taas veteen, hän kirjoittaa.

– Toivottavasti edes yksi tämän julkaisun nähnyt oppii jotain!

Julkaisussa Laura kertoo, että pojan vointi on paranemaan päin.

Lue myös:

    Uusimmat