Mainos

Tehyn uusi puheenjohtaja on mies Porista

20:00

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn uudeksi puheenjohtajaksi on valittu porilainen sosiaalidemokraatti Rauno Vesivalo, 58. Hän sai liittokokouksen vaalissa 252 ääntä 290 mahdollisesta.

Vaalin toisella kierroksella Vesivaloa tukivat sosiaalidemokraattien lisäksi myös suurin osa kokoomuslaisista, keskustalaiset ja sitoutumattomat sekä vasemmistoliittolaiset. Puolueista riippumattomien Vapaiden Vaikuttajien vaasalainen Kim Berg sai 32 ääntä. Hajaääniä saivat kokoomuksen Marjut McLean ja keskustan Anna-Leena Brax.

Vesivalo on naisvaltaisen Tehyn ensimmäinen miespuheenjohtaja. Hän seuraa tehtävässä niin ikään porilaista Jaana Laitinen-Pesolaa (kok.), joka johti järjestöä 16 vuotta.

Vesivalon valinta varmistui Tehyn nelipäiväisen liittokokouksen alkupäivinä, kun suuret poliittiset ryhmät sopivat liiton johtotehtävien jaosta.

Vesivalo sanoi valintansa jälkeen, että Tehyssä johto vaihtuu mutta linja säilyy. Yhtenä tavoitteena on oman työehtosopimuksen saaminen koulutetulle hoitohenkilöstölle, kun nyt työehdot määritellään kunnallisessa virka- ja työehtosopimuksessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.