Mainos

Tehtaili 61 nettipetosta – huutokauppahuijarille ehdollista

Espoon käräjäoikeus on tuominnut 23-vuotiaan naisen kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen laajasta netin kauppapaikka Huuto.netissä toteutetusta petossarjasta.

Tuomittu myi netissä kaikkiaan 61 tuotetta, joita ostajat eivät koskaan saaneet. Tuotteiden joukossa oli järjestelmäkameroita, puhelimia, pelikonsoleita ja tietokoneita. Rikokset tapahtuivat syyskuun 2011 ja tammikuun 2012 välillä.

Hänet tuomittiin 61 petoksen lisäksi petosten yrityksistä. Kolmessa tapauksessa ostajat olivat alkaneet epäröidä myyjän aikeita ja perääntyivät kaupasta.

23-vuotias tienasi petoksillaan lähes 15 000 euroa neljässä kuukaudessa. Ehdollisen vankeuden lisäksi 23-vuotias määrättiin korvaamaan uhreilleen vahingot.

Petossarjoja vuosittain muutamia

Huuto.net kertoo selvitelleensä tapausta aikanaan yhteistyössä poliisin kanssa.

– Palveluumme jää luotettava jälki käyttäjästä, jolloin mahdollisten väärinkäytösten jäljille päästään aina suurella todennäköisyydellä. Niin tässäkin tapauksessa, kertoo Sanoma Digitalin asiakaspalvelupäällikkö Tapio Luoto MTV3 Uutisille.

Huuto.netin tietoon tulee vastaavanlaajuisia petossarjoja 4-5 kappaletta vuodessa. Luodon mukaan määrä on vähäinen, sillä palveluun jätetään vuosittain yli 40 miljoonaa kohdetta.

– Jokainen yksittäinen tapaus on tietenkin sen kohteeksi joutuneelle erittäin valitettava. Palvelun ylläpitäjänä otamme kuitenkin asian vakavasti, ja olemme lisänneet omaa ennaltaehkäisevää työtämme.

Näin vältät huijauksen

Huijatuksi tulemisen voi välttää Luodon mukaan esimerkiksi siten, että tutustuu etukäteen myyjän palautteisiin ja pyytää lähettämään nähtäväksi esimerkiksi kuitin todisteeksi tavaran olemassaolosta.

– Lisäksi käyttäjä voi valita kauppakumppanikseen vain palveluumme tunnistautuneita myyjiä varmistuakseen siitä, kenen kanssa asioi.

Huuto.net myös suosittelee, että kaupat tehtäisiin kasvotusten turvallisessa ympäristössä. Jos tämä ei ole mahdollista, Luoto suosittelee käyttämään Huuto.netin tarjoamaa turvamaksupalvelua.

– Tuotetta ei myöskään kannata maksaa muutoin kuin myyjän omalle henkilökohtaiselle tilille, lisäksi kannattaa aina noudattaa normaalia arkipäivän huolellisuutta muutenkin, Luoto neuvoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.