Mainos

Teheranin ilmansaasteet tappavat tuhansia kuukaudessa

Teheranin ilmanlaatua heikentävät erityisesti 1,3 miljoonaa autoa, joista useimmat ovat varsin ikääntyneitä ja huonokuntoisia. Bensiinilitra maksaa öljymaassa vain noin seitsemän senttiä, mikä ei juurikaan kannusta iranilaisia vähentämään autoilua.

Iranin pääkaupungin Teheranin ilmansaasteet tappavat joka kuukausi tuhansia kaupunkilaisia, arvioi Teheranin ilmanlaadusta vastaavan komitean johtaja Mohammad Hadi Heydarzadeh.

Heydarzadehin mukaan loka-marraskuuhun sijoittuvan aban-kuukauden aikana kaupungissa kuoli 3600 ihmistä saastuneen ilman aiheuttamiin sydänvaivoihin.

- Tämä on hyvin vakava ja jopa tappava ongelma, suorastaan kollektiivinen itsemurha, Heydarzadeh sanoo lehtihaastattelussa.

Teheran on yksi maailman saastuneimmista kaupungeista. Ilmanlaatua heikentävät erityisesti kaupungin jättimäiset liikenneruuhkat ja 1,3 miljoonaa autoa, joista useimmat ovat varsin ikääntyneitä ja huonokuntoisia.

Iranilaiset ovat innokkaita autoilijoita, mitä edesauttaa se, että bensiinilitra maksaa öljymaassa vain noin seitsemän senttiä.

Ilmanlaatu on seitsemän miljoonan asukkaan Teheranissa erityisen huono talvella, jolloin kaupungissa ei juuri tuule eikä sen ilma vaihdu. Ilmanlaadun ollessa huonoimmillaan vanhuksia ja lapsia pyydetään pysymään kotonaan ja kaupungin koulut pidetään suljettuina.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.