Kuusi vuotta sitten edellisen kerran rangaistusalueen ulkopuolelta laukonut City-toppari unelmamaalistaan: "Keskikenttäpelaajat ovat kieltäneet minua 15 vuotta laukomasta"

Manchester Cityn kapteeni Vincent Kompany kertoo joukkuetoveriensa pyytäneen häntä olemaan laukomatta maanantai-iltana Valioliigassa Leicester-ottelun voittomaaliin johtaneessa tilanteessa. Belgialainen päätti kuitenkin sivuuttaa pyynnöt.

Liverpool oli hoitanut jälleen oman osuutensa mestaruustaistelussa lauantain 3-2-voitolla Newcastlesta. 

Leicester riippui maanantaina koko ottelun köysissä, mutta vasta kokeneen puolustajan kaukolaukaus pelasti hermostuneen ja tehottoman Cityn.

70. minuutilla lähtenyt laukaus oli Kompanyn ensimmäinen rangaistusalueen ulkopuolelta sitten joulukuun 2013.

– Kaikki sanoivat, että älä vedä, mutta en ole tullut näin pitkälle urallani muiden kertoessa milloin saan laukoa ja milloin en, Kompany sanoi Sky Sportsille.

– Huipputason keskikenttäpelaajat ovat kieltäneet minua 15 vuotta laukomasta, mutta olen aina kertonut heille, että eräänä päivänä tulen laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta ja tulen tekemään maalin.

Kompanyn joukkuetoveri Raheem Sterling twiittasi olleensa yksi Kompanyn vetoaikeita kritisoineista.

 


Päävalmentaja Pep Guardiola kertoi lukeutuneensa myös heihin, jotka toivoivat Kompanyn olemaan laukomatta. Espanjalainen kiitti Kompanyn vaikutusta koko seuraan.

– On pelaajia, jotka auttavat meitä olemaan ne, joita olemme tänään. Joe Hart, Pablo Zabaleta ja Vincent Kompany, Guardiola sanoi.

– Kun Kompany on kunnossa, hän on uskomaton toppari. Ei vain maalin vuoksi. Hän on johtaja. Olen onnellinen hänen, seuran ja kaikkien vuoksi.

Guardiola sanoi myös, että puolustajan uudesta sopimuksesta keskustellaan kauden jälkeen.

– Puhuin hänen kanssaan kuukausi sitten. Menemme oluelle yhdessä kauden jälkeen ja päätämme, mikä on parasta, erityisesti seuran kannalta, Guardiola sanoi Reutersin mukaan.

14. peräkkäinen voitto Valioliigassa sunnuntaina Brightonia vastaan tarkoittaisi Manchester Cityn historian ensimmäistä uusittua mestaruutta. Guardiolan mukaan paine on pitkälti yhä hänen joukkueellaan.

– Liverpool pelaa ilman paineita, koska he tietävät sen olevan meidän käsissämme. Meillä on paine, Guardiola sanoi.

– Brighton sai tuloksen Arsenalia vastaan. Me tiedämme, miten vaikeaa se tulee olemaan. He ovat vahvoja erikoistilanteissa. Se on käsissämme, enää yksi peli.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Liverpool – Barcelona klo 21.55 C More Sport 1

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Ajax – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat