Teemu Selänteen entinen tutkapari häärää nyt NHL-suomalaiskolmikon kanssa – jakoi suitsutusta vierelleen

Kanadalaispelaaja Corey Perry muistetaan Teemu Selänteen pelikaverina Anaheim Ducksista, mutta tällä kaudella Perryllä on muuta suomalaisseuraa Dallas Starsissa. Perry ja Dallasin suomalaiset Roope Hintz, Esa Lindell ja Miro Heiskanen olivat pääosissa, kun Stars katkaisi viiden ottelun tappiosarjansa jääkiekon NHL:ssä.

Dallas kukisti Philadelphia Flyersin vieraissa 4–1. Perry avasi maalitilinsä uudessa seurassaan, johon hän siirtyi heinäkuussa neljäntoista Anaheim-kauden jälkeen. Anaheim osti kesällä Perryn ulos sopimuksestaan.

–  Alkukautemme ei ole ollut helppo, mutta tänään löysimme voittovireen, Perry kommentoi NHL.comille.

Hän oli syksyllä sivussa seitsemästä ottelusta jalkavamman takia ja pelasi Philadelphiassa vasta kauden kolmannen ottelunsa. Hän keräsi kauden ensimmäiset pisteensä ja nappasi heti tehot 1+2.

Anaheimissa Perry voitti Stanley cupin vuonna 2007 yhdessä Selänteen kanssa. Parhaalla kaudellaan 2010–2011 Perry voitti 50 maalilla NHL:n maalipörssin ja valittiin kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Hintz teki jo kauden kuudennen maalinsa

Philadelphia-pelissä Dallasin muista maaleista vastasivat suomalaiset, sillä mainiota alkukautta pelaava Hintz teki jo kauden kuudennen maalinsa. Hän toi Dallasin tasoihin ottelun avauserässä Philadelphian mentyä sitä ennen johtoon jo ensimmäisellä peliminuutilla.

Hintz sai syötön Jamie Benniltä, harhautti Matt Niskasen ja kauhoi oman laukauksensa paluukiekon sisään ohi Carter Hartin. Hintz myös syötti Dallasin 3–1-maalin. Kokenut Perry kehui ketjukavereitaan Hintziä ja Benniä.

–  Pelaan kovien jääkiekkoilijoiden kanssa, 34-vuotias Perry tuumasi.

Dallasin puolustajista Lindell viimeisteli Starsin 2–1-osuman ylivoimalla pitkän pyörityksen jälkeen. Maali oli Lindellin kauden ensimmäinen.

25 minuuttia texasilaisten puolustuksessa ahkeroinut Heiskanen teki Dallasin neljännen maalin tyhjiin.

Kotijoukkue Philadelphia pommitti Dallasin maalivahtia Ben Bishopia urakalla, mutta tämä selvisi 39 laukauksesta yhdellä takaiskulla. Philadelphialle tappio oli kolmas perättäinen. 

Lue myös:

    Uusimmat