Aleksander Barkovin Florida runteli Dallasin, Roope Hintzin näyttävä maali ei lohduttanut Starsia – Kaapo Kähkönen kuumassa vireessä

Florida Panthers ylsi ensimmäisenä jääkiekon NHL-seurana tällä kaudella 20 kotivoittoon. Panthers pöllytti Dallas Starsia maalein 7–1, ja kentällä nähtiin peräti yhdeksän suomalaispelaajaa. Dallasin riveissä kaukalossa viiletti viisi suomalaista, Floridan paidassa neljä.

Ottelu oli avauserästä lähtien Panthersin tykitystä, sillä Dallas pääsi heiluttamaan verkkoa ensimmäisen kerran vasta päätöserän alussa. Starsin ainoa maali syntyi Roope Hintzin mailasta. Maali oli Hintzin kauden viidestoista. Päätöserän osumasta syöttöpisteen sai Esa Lindell.

Katso Hintzin osuma alapuolella olevasta twiitistä.

Liigassa kärkipaikalla olevan Panthersin kapteeni Aleksander Barkov oli syöttämässä joukkueensa kolmatta maalia. Suomalaisen tilille kilahti samalla kauden kolmastoista syöttöpiste.

Katso alapuolelta Barkovin juonikas yhteispeli Carter Verhaeghen kanssa.

Barkovin joukkuetoveri Sam Bennett teki hattutempun. Hänen kädenjälkeään olivat Floridan kolme viimeistä maalia. Bennettin avausmaalia oli ylivoimalla syöttämässä Anton Lundell.

Kauden toisen ja NHL-uransa kolmannen hattutempun tehnyt Bennett sai tilastoihinsa myös syöttöpisteen.

– Joskus on vain sinun iltasi. Sellaisesta on otettava kaikki tehot irti, sillä samanlaisia ei osu kovin usein, Bennett sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Tehoketju kokosi 11 pistettä

Panthersin tehoketju Jonathan Huberdeau–Bennett–Anthony Duclair tehtaili 11 pistettä, joista viisi tuli maaleista ja kuusi maalisyötöistä. Liigan tehokkain syöttäjä Huberdeau keräsi yhdellä maalilla ja kolmella maalisyötöllä illan kovimman pistesaaliin. Hän on syöttänyt tällä kaudella 37 maalia ja on tehoin 14+37 NHL:n pistepörssissä neljäntenä.

Voitto oli Floridan toinen putkeen. Joukkue on voittanut viimeksi pelaamistaan seitsemästä pelistä kuusi. Viime viikolla se hävisi Starsille voittolaukauskisassa. Dallas on voittanut seitsemästä viime pelistään viisi, mutta vierasottelut teettävät joukkueelle tuskaa.

– Kyse on itseluottamuksesta. Vierasjäällä emme rakenna peliä niin kuin kotikentällä, arvioi Dallasin hyökkääjä Radek Faksa NHL:lle.

Dallasin päävalmentaja Rick Bowness löysi ottelusta monta epäkohtaa, mutta kritisoi eritoten pelaajiensa intoa kamppailla.

Toisaalla Kaapo Kähkönen torjui Minnesota Wildin voittoon Anaheim Ducksista. Voitto irtosi Minnesotalle maalein 7–3. Paine Minnesotan häkillä oli kova, ja Kähkönen pysäytti pelissä 38 laukausta 41:stä.

Juttua päivitetty klo 9.21.

Lue myös:

    Uusimmat