Superharvinainen suomalaissaavutus Mikko Rantasen näpeissä – aiemmin tempussa onnistuneet vain Jari Kurri ja Teemu Selänne

Colorado Avalanche sai tappioputkensa poikki murskavoiton keinoin NHL:ssä. Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen nautiskelivat maalimättäjäisissä. Antti Raanta puolestaan loukkaantui Carolinan voitto-ottelussa.

Alavireeseen kolmen ottelun tappioputken myötä ajautunut Avalanche takoi pudotuspelihaaveensa unohtaneen San Jose Sharksin tatamiin peräti 6–0.

Ottelu oli ohi toisen erän alussa, kun Denis Malgin iski 23. minuutilla Coloradolle jo viidennen osuman. 

Mikko Rantanen osui avauserän lopulla ylivoimalla. Rantanen on maalannut kuluvalla kaudella nyt 42 kertaa. Aiempi hyökkääjän yhden kauden maaliennätys oli viime kaudella syntynyt 36.

Rantanen on kahdeksan osuman päässä todella harvinaisesta suomalaistempusta. 50 maalia yhdellä NHL-kaudella ovat onnistuneet iskemään vain Jari Kurri neljästi ja Teemu Selänne kolmesti. Edellisen kerran tässä onnistui Selänne kaudella 1997–1998.

Coloradolla on runkosarjaa jäljellä vielä 20 ottelua. 

Myös Artturi Lehkonen nautiskeli maalin merkeissä. 6–0-osuma oli viime kevään Stanley Cup -voittomaalin tekijälle kauden 18:s. 

Colorado on läntisessä konferenssissa seitsemäntenä. San Jose viimeistä edellisenä. 

Kotkaniemi rokotti vanhaa seuraansa voittolaukauskilpailussa

Carolina Hurricanes voitti Montreal Canadiensin 4–3 vierasottelussa. Ottelun ratkaisu syntyi vasta voittolaukauskilpailussa, ja ratkaisumaalin teki Carolinan Jesperi Kotkaniemi. Se lienee maistunut Kotkaniemelle, sillä hyökkääjä on Montrealin entinen 1. kierroksen varaus. Kotkaniemi aloitti seurassa NHL-uransa, mutta Carolinassa hyökkääjä on päässyt paremmin esille.

Ottelun varsinaisella peliajalla Carolinan suomalaisista pisteille pääsi vain Teuvo Teräväinen, joka syötti yhden maalin. Sebastian Aho jäi ottelussa pisteittä, ja Edmontonista kaupattu Jesse Puljujärvi liittyi vasta hiljattain Carolinan vahvuuteen.

Huonoja uutisia Carolinalle tuli, kun maalivahtina aloittanut Antti Raanta jätti ottelun kesken loukkaannuttuaan eikä palannut kaukaloon enää avauserän jälkeen.

Carolina Hurricanesista kirjoittava toimittaja Walt Ruff jakoi Twitterissä torjuntatilanteen, jonka jälkeen Raanta oli tuskissaan avauserässä.

Lue myös:

    Uusimmat