Mainos

Teemu Selänne kiistää syytteet veneturmasta

Syyttäjä vaatii Selänteelle ja veneen kuskille sakkorangaistusta vuoden takaisesta veneturmasta. Selänne ilmoitti alkuvuoden tuloikseen 700 000 dollaria.

Jääkiekkoilija Teemu Selänne kiistää Helsingin käräjäoikeudessa saamansa syytteet toissakesäisestä veneturmasta. Myös Selänteen venettä ajanut 37-vuotias mies kiisti syytteet. Selänne ei itse ollut oikeudessa, kun jutun käsittely tänään alkoi.

Syyttäjä vaatii Selänteelle ja hänen venettä kuljettaneelle ystävälleen sakkorangaistusta. Selänteen tuloilla sakot voivat nousta melkoisiksi. Selänne ilmoitti tämän vuoden tuloikseen 700 000 dollaria. Tällä hekellä jääkiekkoilijalla ei ole sopimusta NHL:ssä, eikä tämän vuoksi tulojakaan.

Osapuolien erilaiset näkemykset

Rikostoimittaja Jarkko Sipilä haastattelee

Turma sattui heinäkuussa 2006. Selänteen vene tuli Tallinnasta ja jätti Selänteen kotiinsa Kirkkonummelle. Sen jälkeen seurue oli käynyt Hangossa ja palasi sitten Helsinkiin. Pihlajasaaren lähettyvillä 17-metrinen vene ajoi väärältä puolelta merimerkkiä ja kolahti karille, mutta pääsi rantaan. Vene upposi kansirakenteitaan myöten laituriin.

Aluksessa oli 23 matkustajaa.

Selännettä syytetään alusturvallisuuden rikkomisesta ja merikelpoisuuden huolehtimisen laiminlyönnistä. Syytteet perustuvat siihen, että syyttäjän mukaan Selänteen uponnut vene oli niin iso, että kuljettajalla olisi pitänyt olla ammattitutkinto.

Selänteen puolustuksen mukaan säännöt ovat tulkinnanvaraisia. Selänteen puolustus ihmetteli, että juttu ylipäätään on oikeudessa. Heidän tietojensa mukaan samaan kariin on ajanut mm. Helsingin pelastuslaitoksen vene, eikä niistä ole löytynyt aihetta syytteeseen.

Selänteen veneilyoikeudenkäynti alkoi

Oikeudessa kuultiin myös merenkulkulaitoksen edustajia. Merenkulkulaitoksen lakimies Paavo Autere muistutti, että asiassa tärkein kohta asiassa on se, että 23 ihmistä joutui vaaraan. Ei niinkään se, oliko iso vene vaatinut ammattitutkinnon.

- Tämä on ensimmäinen kerta Suomenlahden alueella, kun karilleajosta on tehty rikosilmoitus, Autere myönsi.

Sekä Autere että Merenkuluylitarkastaja Juha-Matti Korsi yhtyivät siihen, että veneen kuljettaja on osoittanut hyvä merimiestapaa, kun on ohjannut veneen rantaan.

- Hyvä kuljettaja selvittää tilanteen, johon erittäin hyvä kuljettaja ei koskaan joudu, Korsi totesi.

Merenkulkulaitoksen mukaan isojen huviveneiden määrä on lisääntynyt Suomenlahdella.

Tuomio asiassa annetaan lokakuun 5. päivä. Selänteen avustaja Kai Laurila jätti oikeudelle laskun, jonka loppusumma oli 18 500 euroa. Kihlakunnansyyttäjä Antti Simola paljoksui tätä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.