Suomalainen Roni, 17, nousi Transfermarktin katsotuimpien joukkoon jopa Ronaldon ohi – agentti paljastaa neuvottelut jättisiirrosta

Suomalaislupaus Roni Hudd on herättänyt Saksan Bundesliigan suurseuran kiinnostuksen. 17-vuotias hyökkääjä on kohonnut yllättävään suursuosioon myös Transfermarkt-sivustolla.

Viime kaudella Vaasan Palloseurassa läpimurron tehnyt hyökkääjä Roni Hudd on kuuma nimi Euroopassa. 17-vuotias hyökkääjä on ihastuttanut italialaisten, tanskalaisten ja saksalaisten suurseurojen pelaajatarkkailijoita otteillaan nuorten maajoukkuepeleissä ja VPS:ssä.

Seurojen rekrytointiosastojen tuntosarvien herkistymisen lisäksi Hudd näyttää kiinnostavan myös laajempaa yleisöä. Tammikuussa 2005 syntyneen suomalaisen pelaajaprofiili nousi hetkellisesti huippusuositun kansainvälisen jalkapallosivuston Transfermarktin katsotuimpien joukkoon – ohi jopa Cristiano Ronaldon.

Huddin edelle keskiviikkona artikkelin kirjoitushetkellä Transfermarkt-kiinnostuksessa kiilasivat vain uransa lopettanut Gareth Bale ja Manchester Unitediin yhdistetty Wout Weghorst

Huddin taakse jäivät Ronaldon lisäksi muun muassa tuore Chelsea-laina João Félix ja Panathinaikosin hankinta László Kleinheisler.

Mistä kummassa Huddin saamassa huomiossa on oikein kyse?

– Olemme kyllä markkinoineet Ronia aika paljon viime aikoina (eri seuroihin), mutta ei sekään kyllä tuota selitä mitenkään, Huddin pelaaja-agentti Tomi Linkojoki hämmästelee.

Linkojoki myöntää, että Huddin kiinnostusarvo Euroopassa ja erityisesti Saksassa on tällä hetkellä huipussaan. 174-senttinen hyökkääjä saattaa jopa siirtyä Saksan Bundesliigassa pelaavaan suurseuraan, jos kaikki menee nappiin.

Siirto voisi toteutua jopa nyt tammikuussa tai sitten kesällä Euroopan siirtoikkunan jälleen avautuessa.

– Roni täyttää 18 vuotta 20. tammikuuta, mikä helpottaa siirron muodollisuuksissa. Juuri nyt vaikuttaa siltä, että tämä voi mennä maaliin asti. Pidän sitä erittäin mahdollisena, Linkojoki myöntää.

Nopeudellaan ja dynaamisuudellaan ulkomaalaisia seuroja ihastuttaneen Huddin perässä on Linkojoen mukaan useampikin saksalaisseura, mutta yhden kanssa neuvottelut ovat edenneet jo pidemmälle, niin sanotusti seuraavaan vaiheeseen.

– Haluamme varmistaa, että Roni pääsee paikkaan, jossa on hänen kehittämisekseen selvät suunnitelmat. On oltava U19-Bundesliigan nuorisojoukkue, reservijoukkue ja mahdollisuus myös päästä lainalle, Linkojoki sanoo.

Vaasan Palloseura saa siirron toteutuessa Huddista merkittävän korvauksen, jollaista se on myös vaatinut ehtona pelaajastaan luopumiseksi. Huddille olisi MTV Urheilun mukaan tarjolla suuri rooli vaasalaisjoukkueen hyökkäyksessä tällä kaudella Veikkausliigassa.

Huddin nykyinen sopimus Vaasan Palloseuran kanssa on voimassa vuoden loppuun asti.

MTV Urheilu tavoitti keskiviikkona VPS:n urheilujohtajan Janne Lindbergin, joka myöntää Huddin kiinnostavan seuroja ulkomailla.

Lindbergin mukaan tällä hetkellä VPS ei kuitenkaan aktiivisesti neuvottele Huddin siirrosta yhdenkään seuran kanssa.

Lindberg ei siltikään kiistä sitä, että Hudd saattaa vielä siirtyä tammikuun aikana.

– Roni on tyytyväinen Vaasassa ja valmistautuu kauteen normaalisti. Se on tietenkin hieno asia, jos meidän pelaaja kiinnostaa maailmalla. Katsotaan, mitä tapahtuu, Lindberg totesi.

Juttua muokattu kello 18.18. Lisätty VPS:n urheilujohtajan Janne Lindbergin kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja