Mainos

Teemu Pukki nosti kriittisellä hetkellä uransa uuteen nousuun järkevillä valinnoilla – "Homma oli menossa alaspäin"

5:00
Teemu Pukki on ollut tällä kaudella hurjassa vireessä.

Teemu Pukki on tällä hetkellä yksi Euroopan kuumavireisimmistä hyökkääjistä. Vielä viisi vuotta sitten Pukin uran tilanne näytti huolestuttavalta, mutta suomalaistähti nosti omilla valinnoillaan itsensä takaisin huipulle.

Englannin Mestaruussarjan parhaaksi pelaajaksi sunnuntaina valittu Pukki on ollut yksi tämän kauden sensaatiopelaajista Englannissa. 26 maalia tykittäneen Pukin ura oli vielä viisi vuotta sitten laskusuunnassa, kun peli Celticissä ei ottanut kulkeakseen. Pukin agenttina toimiva Teemu Turunen on seurannut läheltä suomalaistähden nousua takaisin potentiaalinsa huipulle.

– Celtic-aikoina tulin mukaan. Teemun ura oli tavallaan käännekohdassa, oli vähän menossa alaspäin se koko homma. Sitten tehtiin tiettyjä päätöksiä, kun menimme aika nyansseihin siinä, miten sitä uraa ruvetaan viemään eteenpäin. Silloin valinta oli Bröndby tiettyjen syiden takia, Turunen kertoo MTV Urheilulle.

Tanskalaisessa Bröndbyssä Pukki löysi jälleen vireensä, ja maaleja alkoi syntyä. Hiljalleen suomalaisen hyvien esitysten myötä Pukki nousi jälleen oman potentiaalinsa tasolle, mikä poiki lopulta siirron Englantiin. Yksi menestyksen tärkeimmistä syistä on Pukin oma suhtautuminen pelaamiseensa.

– Tätä on rakennettu pitkäjänteisesti. Teemulle pitää nostaa iso hattu. Hän on vuosien aikana muuttanut aika paljon pelityyliään, harjoitteluaan ja kaikkea muutakin. Nyt sitä potentiaalia on viimeiset vuodet ulosmitattu, kun on alettu muuttamaan sitä tapaa toimia. Teemu on niin paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja, Turunen kehuu suojattiaan.

Pukin ura on ollut pientä vuoristorataa. Nuori ja lahjakas hyökkääjä nousi yleisön tietoisuuteen KTP:ssä, josta tie vei Sevillaan. Espanjan reissun jälkeen Pukki palasi Suomeen, ja seuraksi valikoitui HJK, jossa jälki oli huimaa. HJK:sta tie vei Schalken kautta Celticiin, mutta Pukki ei pystynyt ottamaan sitä viimeistä askelta Euroopan huippusarjoissa ennen kuin hän katsoi peiliin ja tarkasteli omaa toimintaansa.

– Tämä on nuorille pelaajille hyvä opetus. Se potentiaali on aina siellä ollut, mutta se pitää saada irti. Sen saa irti, kun oikeasti tarkastelee omaa tekemistä kriittisesti ja tekee oikeita valintoja, Turunen painottaa.

Turusen mukaan moni nuori pelaaja voisi ottaa Pukista mallia, sillä hän on oivallinen esimerkki siitä, kuinka viisaat valinnat, sopiva itsekritiikki ja työnteko voivat nostaa uran aivan uudelle tasolle.

– Teme on suomalaiselle jalkapallolle todella tärkeä monellakin mittarilla. Hän on oikeasti nostanut suomalaista jalkapalloa tosi paljon esille kansainvälisesti. Haluan korostaa sitä esimerkkiä, mitä nuoret pelaajat voisivat ottaa Temestä, siitä miten se ura on oikeasti kääntynyt nousuun. Tavallaan omassa pääkopassa tapahtuneilla valinnoilla on tapahtunut asioita. Teemun tarina on opetus tosi monelle, Turunen sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja