Teemu Pukki latasi suorat sanat esityksestään: "Ehkä olen tulossa vanhaksi"

Huuhkajien puolustus loisti melkein koko ottelun Tanskaa vastaan Helsingin sunnuntai-illassa, mutta hyökkäyspäässä Suomella oli selvästi nuhaisempaa. Teemu Pukki ruoti omaa esitystään pettyneenä.

Suomi ei onnistunut luomaan lopulta ainuttakaan todellista paikkaa iskeä Tanskan maalivahdin Kasper Schmeichelin selän taakse, joten Pierre-Emile Höjbjergin 86. minuutin kaukolaukausmaali jäi ottelun kannalta ratkaisevaksi. 

1–0-voittoa juhlineen Tanskan puolustus vaikutti paikoin haavoittuvaiselta, kun Teemu Pukki ja Benjamin Källman ampaisivat vastahyökkäyksiin, mutta viimeiset suomalaisratkaisut hyökkäyspäässä jäivät ponnettomiksi.

Epätyypillisen lannistunut oli Pukki, joka usein pysäytti nopeat vastaiskut kuin uskonpuutteesta omiin kykyihinsä. 

– Olisi pitänyt pystyä parempaan. Ei tullut hyviä suorituksia. Olen vähän pettynyt niihin, Pukki myönsi.

Kesällä Pohjois-Amerikan MLS:ään Minnesota Unitediin siirtynyt Pukki saapui nyt ensimmäistä kertaa maajoukkuetapahtumiin rapakon takaa. Kokemus oli karu, sillä EM-karsintaikkuna alkoi tosiallisesti Keski-Aasiassa sijaitsevassa Kazakstanissa.

Matkustus tuntui ja näkyi Pukin otteissa sunnuntaina Olympiastadionilla.

– Loppui voimat toisella puoliajalla. Ei enää palautunut spurteista. Piiputti aika kauan ja sitten pitikin vetää jo uutta spurttia. On ollut rankka reissu. Matka sinne (Kazakstaniin) ja matka myös tänne. Tuntui ihan hyvältä, olen nukkunut ihan hyvin parina yönä. Väsyi, mutta ehkä tässä on tulossa vanhaksi, Pukki veisteli.

Lokakuussa Pukilla on jälleen edessä pitkän matkan lennot Pohjois-Amerikasta. Suomi kohtaa ensin Slovenian vieraissa ja sitten Kazakstanin kotona kenties koko karsinnat määrittävässä rupeamassa.

– Mielestäni hyvin pystyin valmistautumaan näihin matseihin, mutta pitää miettiä (pitääkö tehdä jotain toisin). Ensi kerralla tulee varmasti lyhyempi matkakin. Tuo oli aika extremeä saapua Kazakstaniin toiselta puolelta maapalloa. Myös sekin, että me pelasimme jo torstaina. Seuraavan karsintaikkunan ensimmäinen matsi on lauantaina, joten siinä on enemmän aikaa palautua ja olla valmiimpi. Tuo oli aika tiukka viikon rupeama, Pukki puhalteli.

Lue myös:

    Uusimmat