Huuhkajien pato murtui Tanskan Pierre-Emile Höjbjergin kaukolaukaukseen – todella pitkä nollapeliputki katkesi

Uhrautuvasti puolustaneen Suomen kova työ valui hukkaan ennakkosuosikki Tanskaa vastaan täpötäydellä Helsingin olympiastadionilla, kun Pierre-Emile Höjbjerg laukoi juutit 1-0-voittoon 86. minuutilla.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva näytti onnistuneen täydellisesti joukkueensa puolustuspelaamisen organisoinnissa Tanskan kaltaista huippujoukkuetta vastaan. Paluu 5-3-2-ryhmitykseen vaikutti tylsistyttävän vierasjoukkueen loputtomat hyökkäyspyrkimykset kerta toisensa jälkeen.

Robert Ivanov oli herra ja hidalgo Suomen keskuspuolustuksen ytimessä niin pallokatkoineen kuin rauhallisella avauspelaamisellaan. Rasmus Schüller ja Kaan Kairinen puolestaan tilkitsivät keskikenttää puolustusblokin keskellä ja panivat Tanskan peliä pyörittäneen Christian Eriksenin ahtaalle.

Suomen hyökkäyspelaaminen oli puolestaan yksinkertaista pystyynpelaamista Benjamin Källmanille ja Teemu Pukille, joiden osa ei tanskalaispuolustusta vastaan ollut kadehdittava. Källman väänsi vahvasti, mutta Pukki oli puolestaan toistuvasti epätyypillisen vaisu ratkaisupaikoissa – kateissa oli joko nopeus tai itseluottamus, ellei molemmat.

Toisella puoliajalla peli painui yhä voimakkaammin loistavasti torjuneen Lukas Hradeckyn maalia kohti, ja lopulta turkulaisvahti joutui antautumaan 86. minuutilla, kun Pierre-Emile Höjbjergille suotiin liikaa tilaa vetää liikkuvat taakse. Matala laukaus tolpan juureen jätti Hradeckyn haromaan tyhjää.

Tämä tiesi sitä, että Suomen yli neljän ottelun mittainen nollaputki katkesi.

Suomen hyökkäyspelaamisen kannalta toinen puoliaika jätti vähän kerrottavaa. Kanerva haki piristystä vaihdosta ottamalla kentälle maalitykki Oliver Antmanin ja Joel Pohjanpalon. Jälkimmäinen taisteli pääpalloja Suomen haltuun, ensin mainittu jäi puolestaan suurelta osin kuvan ulkopuolelle.

Suomelle tappio tiesi H-lohkon tilanteen kiristymistä. Neljä kärkijoukkuetta ovat kolmen pisteen sisällä toisistaan – Suomi toisena 12 pisteellä. Lohkoa johtaa Tanska 13 pisteellään.

Lue myös:

    Uusimmat