Teemu Pukki kaksijakoisissa tunnelmissa lohkovoiton varmistuttua: "Peli oli sellaista, mitä se ei saisi olla"

Teemu Pukki: Ollaan ansaittu lohkovoitto 3:30

Suomen jalkapallomaajoukkue selvitti paikkansa Kansojen liigan pudotuspeleihin häviämällä Kreikalle 0-1-lukemin torstai-iltana. Huuhkajille riitti ottelusta yhden maalin tappio lohkovoiton ja jatkopaikan varmistamiseen.

Ateenan olympiastadionilla Suomen ruuti oli märkää. Kreikka katkaisi Huuhkajien upean voittoputken ja aiheutti täten kalenterivuoden toisen tappion suomalaisille. Tappion jälkeen hyökkääjä Teemu Pukki luonnehti ottelun jälkeen, ettei oikein saa iloa irti ainutlaatuisesta ”voitosta”.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset. Toki voitimme lohkon, mutta sitten peli oli sellaista, mitä se ei saisi olla. Tehtiin peli itsellemme tosi vaikeaksi. Kukaan ei varmaan pelannut omalla tasollaan. Oli todella vaikea ottelu, mutta sitten toisaalta tulimme hakemaan sitä lohkovoittoa, ja sen me saimme, Pukki kertoo.

Vaisusta ottelusta huolimatta, Suomella oli lukuisia paikkoja iskeä maali, jos toinenkin. Näistä useimmat paikat kohdistuivat BATE-hyökkääjälle Jasse Tuomiselle.

– Jos oltaisiin saatu niistä tehtyä se maali, niin peli olisi ollut erilainen. Toisella puoliajalla oli aika puolustustaistelua ja ei oikein pystytty pitämään palloa. Annettiin peliväline Kreikalle ja he saivat vaarallisia tilanteita. Kreikka olisi hyvin voinut tehdä sen 2-0-osuman.

Kovassa paineessa korostui jälleen Huuhkajien loistava puolustuspelaaminen. Ottelu ainokainen osuma syntyi pallon kimmottua verkon perukoille epäonnisesti Albin Granlundista. Pukki jakaa silti kiitosta Suomen puolustukselle.

– Puolustus on ollut vahva joka pelissä. Ne on kyllä pitänyt hienosti meitä pystyssä. Tänään iso kiitos heille, että peli päättyi vain 1-0, Pukki kiittää.

Sunnuntaina Huuhkajia vastaan asettuu lohkon viimeisessä ottelussa Unkari. Lohkovoittoa Suomelta ei voi kukaan enää riistää, mutta panoksena on tärkeä asia jatkon kannalta.

– On vähän erilainen tilanne. Tietenkin pitää myös asennoitua siihen peliin, kun siinä on kumminkin vielä panosta, Pukki huomauttaa.

Voittamalla ottelun Suomi varmistaisi kotiedun Kansojen liigan pudotuspelien välierässä. Mikäli Huuhkajat selvittäisivät tiensä liigansa loppuotteluun, ratkaistaisiin pelipaikkakunta arvalla finalistien välillä.

Suomi kohtaa Unkarin sunnuntaina Budapestissä kello 21.45. Kansojen liigan pudotuspelit pelataan maaliskuussa 2020.

Lue myös:

    Uusimmat