Pettynyt Huuhkajat joutuu erikoiseen limboon – puolustuksen kivijalankin on nyt pakko katsoa jalkapalloa: "Monet tietävät, että mä en katso"

3:35
Tulosruudun raportti: Huuhkajat taipui Belgialle 0-2 EM-jalkapallon lohkopäätöksessä – näin Markku Kanerva kommentoi.

Huuhkajien kolmossija B-lohkossa jätti pienimuotoisen sauman päästä jatkoon, jos kaikki planeetat osuvat oikeaan linjaan ja muiden lohkojen ottelut tuovat suotuisia tuloksia.

Vaikka Huuhkajien lohkopelit ovat nyt ohitse EM-kisoissa ja Pietarissa, joukkue pysyy vielä pari-kolme päivää hotellikuplassaan Repinossa. Mahdollisen jatkopaikan kohtalo selviää vasta keskiviikkoiltana.

– Kyllä se tuntuu vähän oudolta. Monet tietävät, että mä en katso futista ihan hirveästi ja nyt varmaan tulee katsottua. Veikkaan, että ne pelit jännittävät aika paljon enemmän kuin nämä meidän omat pelimme täällä EM-kisoissa, Huuhkajien luottotoppari Joona Toivio kertoi tappiollisen Belgia-ottelun jälkeen.

– Nyt laitetaan kaikki sormet, varpaat, jalat ja hiukset ristiin. Toivotaan parasta, että se jatkopaikka sieltä tulisi.

Toivio kuvaili joukkueen ilmapiiriä 0–2-tappion jälkeen pettyneeksi.

– Aika kaikkensa antanut tunnelma oli kopissa. Näki kaikista, että häviäminen harmittaa.

Suomi sinnitteli ottelussa 74. minuutille, kunnes pato murtui. Pallo kimposi epäonnisesti maan, tolpan ja Lukas Hradeckyn kautta maaliin, kun Thomas Vermaelen oli puskenut palloa kulmapotkusta.

Tähtihyökkääjä Romelu Lukaku viimeisteli Belgian kliinisen työrupeaman lataamalla kääntövedon alanurkkaan Suomen puolustuksen estelyistä välittämättä.

Tappio Venäjälle jäi kaivelemaan

Toivion mukaan ottelusta olisi voinut saada paremmalla tuurilla tasapelin. Keskuspuolustaja näki Suomen pelaamisessa hyviäkin jaksoja, joissa joukkue piti palloa kärsivällisesti.

– Tietysti jouduttiin valumaan aika syvälle ajoittain. Se oli paljon Belgian hyvyyttä. Taitavia pelaajia, jotka osaavat hyvin liikuttaa palloa. Mutta oltiin ajoittain hyviä tänään pallon kanssa. Päästin hyvin heidän muotonsa sisään, mutta lopulta viimeinen ratkaisu jäi uupumaan. Ei päästy kunnolla vaarallisiin maalipaikkoihin, Toivio myönsi.

Toivion mukaan eniten lohkopeleistä jäi harmittamaan Venäjälle kärsitty tappio.

– Siinä ottelussa olisi ollut enemmän otettavissa.

Lohkon ja mahdollisesti koko Suomen EM-kisojen tilinpäätöksessä Toivio jakeli kiitoksia etenkin maalivahti Hradeckylle, joka pelasti joukkueen Belgiaakin vastaan useaan otteeseen.

– Luke on pelannut joka pelin ihan huikeasti ja otti tänäänkin aika monta ihan uskomatonta pelastusta. En halua hirveästi erotella ketään. Mielestäni kaikki saavat olla ylpeitä siitä esityksestä, taistelutahdosta ja ilmeestä, jotka meillä on ollut joka pelissä, Toivio summasi.

Suomen jatkopaikka riippuu nyt muista lohkoista. Kahden lohkokolmosen on jäätävä Suomen taakse pisteissä tai maalierossa, jotta jatkopaikka irtoaisi. Suomella on kasassa kolme pistettä ja maaliero -2, joten saumat ovat vain hiuksenhienot.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja